Pudingli Tatlı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için (su bardağım 200 ml)
1/2 (yarım) su bardağı ılık süt (100 ml)
3,5 yemek kaşığı şeker
1 adet vanilin
1/2 (yarım) adet yaş maya
100 gram tereyağ (Küçük küçük kesin)
1 adet tam yumurta
1 adet yumurta beyazı (Sarısı dışına)
3 su bardağı un ve 2 yemek kaşığı un
Pudingi için:
400 ml süt
1 paket Dr.Oetker vanilyalı puding
3 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısıyla 1 yemek kaşığı sütle karıştırın
Pudra şekeri
Pudingli Tatlı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumuşak çok hafif ele yapışan hamur yoğurun. 30 dak üzeri kapalı dinlendirin.
Pudingi:Malzemeleri karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
Üzerine streç sinema kapatıp kenara alıp ılımaya bırakın.
Elinizi hafif yağlayarak hamuru alın.
Tezgahı unlayıp hamuru dörtgen hal açın.
Pudingi karıştırıp her yerine yayın. Dikkatli rulo yapın.
2-3 cm kalınlıkta kesip yağlı kağıtlı 2 tane tepsiye dizin. ( hafif ele yapışacaktır dikkat edin)
Üzeri kapalı 25 dak. dinlendirin.
Yumurta sarısını sürüp evvelce ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dak. pişirin.
Servis ederken üzerine pudra şekeri serpin.
Bu tanım Dr. Oetker pudingli tarifler yarışına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma bahtı yakala.
Pudingli Tatlı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için (su bardağım 200 ml)
1/2 (yarım) su bardağı ılık süt (100 ml)
3,5 yemek kaşığı şeker
1 adet vanilin
1/2 (yarım) adet yaş maya
100 gram tereyağ (Küçük küçük kesin)
1 adet tam yumurta
1 adet yumurta beyazı (Sarısı dışına)
3 su bardağı un ve 2 yemek kaşığı un
Pudingi için:
400 ml süt
1 paket Dr.Oetker vanilyalı puding
3 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısıyla 1 yemek kaşığı sütle karıştırın
Pudra şekeri
Pudingli Tatlı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumuşak çok hafif ele yapışan hamur yoğurun. 30 dak üzeri kapalı dinlendirin.
Pudingi:Malzemeleri karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
Üzerine streç sinema kapatıp kenara alıp ılımaya bırakın.
Elinizi hafif yağlayarak hamuru alın.
Tezgahı unlayıp hamuru dörtgen hal açın.
Pudingi karıştırıp her yerine yayın. Dikkatli rulo yapın.
2-3 cm kalınlıkta kesip yağlı kağıtlı 2 tane tepsiye dizin. ( hafif ele yapışacaktır dikkat edin)
Üzeri kapalı 25 dak. dinlendirin.
Yumurta sarısını sürüp evvelce ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dak. pişirin.
Servis ederken üzerine pudra şekeri serpin.
Bu tanım Dr. Oetker pudingli tarifler yarışına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma bahtı yakala.
Pudingli Tatlı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı