Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pudingli Revani

theking

Yeni Üye
Pudingli Revani Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı yağ
1 su bardağı irmik
2,5 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Şerbeti için;
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Süsü için;
1 paket puding
1 paket krem şanti

Pudingli Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbetini hazırlıyoruz. 3 su bardağı suyu ve iki buçuk su bardağı şekeri bir tencerede kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz kıvamını da dikkat ediyoruz.
Şerbet hazır haline gelince soğumasını bekliyoruz, kekini hazırlamaya başlıyoruz.
3 adet yumurtayla, bir su bardağı şekeri çırpıyoruz .
Şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz.
Çırpma işlemi bittikten sonra yarım su bardağı ayçiçek yağını bir bardak sütü, bir su bardağı irmiği karışımıza katıyoruz ve çırpma işlemini devam ediyoruz.
Tam olaraktan iki buçuk su bardağı un ve bir paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı karışımamızın içine koyup karıştırıyoruz.
180 derecelik fırınımızı hazırlıyoruz.
Kek kalıbımıza fırına verdikten sonra 35 dakika fırında pişiriyoruz.
Kek pişmeye devam ederken pudingi hazırlıyoruz pudingimizi 1 litre sütle yani 5 su bardağı sütle küçük bir tencerede pişiriyoruz .
Kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz .
Puding olduktan sonra krem şantimizi hazırlıyoruz.
1 paket krem şantimizi bir su bardağı sütle bir kapta çırpıyoruz.
Çırpma işlemi bittikten sonra krem şantimizi dolaba koyuyoruz .
Pudingimizi de soğuyana kadar karıştırıyoruz neden ben karıştırıyorum çünkü kabuk tutmasını önlemek için karıştırıyorum ben soğuyuncaya kadar hani sürekli karıştırdım bu yüzden de kabuk tutmadı.
Kekimiz piştikten sonra şerbetimizi kekin üzerine döküyoruz ve çekmesine bekliyoruz .
Şerbetini çektikten sonra ve pudingimizi soğuduktan sonra puding revaninin üzerine döküyoruz ve soğuması için dolaba koyuyoruz .
Pudingli revanimiz dolapta soğuduktan sonra krem şanti ile üzerini süslüyoruz ve pudingli revani hazırdır afiyet olsun.
Pudingli Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Geri