Puding Tanımı İçin Materyaller
5 su bardağı süt
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta (mısır yahut buğday nişastası)
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı (ya da 1/2 (yarım) su bardağı süt kreması)
Puding Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Orta uzunluk bir tencereye tereyağı ve vanilya harici tüm materyalleri ekleyin.
Güzelce çırptıktan sonra ocağın üzerine alın.
Tel çırpıcı yardımıyla çırparak ya da tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
Üzerinde göz göz kabarcıklar oluşmaya ve kıvamı ağırlaşmaya başladığında ocaktan alın.
Ocaktan aldıktan sonra şimdi kendi sıcağındayken içerisine tereyağını ve vanilyayı koyun ve ya blender ya da el çırpıcısıyla karıştırın.
Akabinde kaplara bölüştürüp ılımaya bırakın.
Puding Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı süt
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta (mısır yahut buğday nişastası)
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı (ya da 1/2 (yarım) su bardağı süt kreması)
Puding Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Orta uzunluk bir tencereye tereyağı ve vanilya harici tüm materyalleri ekleyin.
Güzelce çırptıktan sonra ocağın üzerine alın.
Tel çırpıcı yardımıyla çırparak ya da tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
Üzerinde göz göz kabarcıklar oluşmaya ve kıvamı ağırlaşmaya başladığında ocaktan alın.
Ocaktan aldıktan sonra şimdi kendi sıcağındayken içerisine tereyağını ve vanilyayı koyun ve ya blender ya da el çırpıcısıyla karıştırın.
Akabinde kaplara bölüştürüp ılımaya bırakın.
Puding Tanımı Fotoğraflı Yapılışı