- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Puansız üniversiteye girilir mi?
2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavından (YKS) itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) baraj puanları uygulaması kaldırıldı. Yani bu yıl öğrencilerin, üniversite tercihi yapabilmek için belli bir baraj puanını geçmesi gerekmeyecek.Bir üniversitenin iyi olup olmadığı nasıl anlaşılır?
5.Bir üniversite ülkesine, kendi çevresine her bakımdan örnek olmalı ve ciddi katkılarda bulunmalıdır. Üniversite sanayi ilişkileri üst düzeyde olmalıdır. 6.Üniversitede öğrenciler derin bir özgürlük havasında mutluluğu soluyabilmelidirler. 7.İyi bir üniversitenin kütüphane kaynakları gayet zengin olmalıdır.
Herkes üniversiteye girebilir mi?
Hayata geçirilen bu yeni uygulama ile üniversite sınavına giren ve puanı hesaplanan tüm adaylar, üniversite tercihi yapabilecek. Adaylar, önceki senelerde olduğu gibi sınav puanına ortaöğretim başarı puanının eklenerek oluşacak yerleştirme puanı ile puan üstünlüğüne göre yerleşme imkanına kavuşacak.
Üniversite süresini nasıl değerlendirmeli?
Okuyacağınız bölümün en iyi olduğu okulu belirleyip orada aynı konularda hangi kitapların okutulduğunu saptayın ve onları da alın. Bir yandan da onları okuyun. Eğer gittiğiniz okul o bölümde Türkiye’de en iyi okulsa, okutulan derslerin ABD veya o konuda en iyi olan ülkedeki ders kitaplarını edinip okumaya çalışın.Türkiye’de sınavsız üniversite var mı?
Bu nedenlerden dolayı, orta öğretimini Türkiye Cumhuriyeti eğitim kurumlarında tamamlamış olan öğrenci adaylarının Türkiye’de sınavsız üniversite eğitimi almalarına imkân bulunmamaktadır.
Sınavsız üniversiteye gidilir mi?
Ancak bazı “özel” gençler var ki sınava girmesine gerek kalmadan üniversitelerin kapıları onlara açılıyor. Bu gençler ulusal ve uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil ederek altın, gümüş ve bronz madalya kazananlar. Onlar dereceye girdikleri alanlarda sınavsız üniversite okuma hakkına sahipler.
Bir üniversitede neler olmalı?
Spor tesisleri, kütüphanesi, bilgisayar laboratuvarları, yurtları, kafeteryaları ve 24 saat açık sağlık merkezinin yanı sıra marketleri, büfeleri, eczanesi ve postanesiyle bir üniversite kampüsünde bulunması gereken bütün imkanlar öğrencilerin hizmetindedir.Bir üniversite seçerken nelere dikkat edilmeli?
Polat, öğrencinin üniversite tercihi yaparken; okulların staj programları, yurt dışında eğitim görme fırsatları, akademisyenlerinin özgeçmişi ve okulun markasının uluslararası düzeyde tanınırlığına dikkat etmesinde fayda olduğunu belirtti.
Iktisat okuyanlar ne yapmalı?
İktisat derslerinde nasıl başarılı olursunuz?
- Lisedeki çalışma alışkanlıklarınızdan vazgeçin.
- Derse girmeden ve dersten sonra ders içeriğine göz gezdirin.
- Dersteyken dersle ilgilenin, akıllı telefonunuzla değil.
- Derste not alın.
- 5. Aktif bir şekilde çalışın.
- Arkadaşlarınızla birlikte çalışın.
- 7. Kendinize soru sorun.