AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

PTT Kargo adresi nasil yazilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

PTT Kargo adresi nasıl yazılır?​

* Alıcının adresi ve posta kodu, zarfın sağ alt kısmına ve zarfın alt kenarında 2- 2,5 cm boşluk kalacak şekilde olmalıdır. 1. satır; Gerçek kişi adı ve soyadı 2. satır; Tüzel kişi işyeri adı/ünvanı (organizasyon adı) 3. satır; Mahalle veya köy adı veya (Postrestant, Posta Abone Kutusu (PK ibaresi) no vb.)

Postaneye mektup nasıl gönderilir?​

PTT şubesine gittiğinizde hangi gönderim türünü tercih etmek istiyorsanız bunu gişe memuruna belirtiniz. Gişe memuru doldurmanız için size bir form verecektir. Bu formu doldurup ödemeyi yaptıktan sonra artık mektubunuz yola çıkmak için hazırdır.
(3) Idare dışına gönderilen belgelerde, gerekiyorsa belgenin gideceği yerin adresi, muhatap satırının altına salir ortalanarak, ilk harfleri büyük diğerleri küçük harflerle yazılır. Adres bilgisi, uzun olması hâlinde birden fazla satıra yazılabilir.
Iş başvurusunda adres nasıl yazılır?
Sol üst köşede gönderici adres bilgileri, sağ alt köşede ise alıcı bilgileri yani, mektubu teslim alacak kişinin bilgileri ve adresi yer almalıdır. İlk satırda isim ve soyisim olmalıdır. İkinci satırda mahalle ismi yazılmalıdır varsa şirket bilgileri.
Kargo verirken ne yazılır?
Bu önemli noktayı atlamamakta fayda var. Eğer kargo ücretini siz ödeyecekseniz, yani gönderici ücreti karşılayacaksa tc kimlik numarasını yazmanız gerekmez. Üst kısmı doldurduktan sonra alt kısımda alıcı bilgilerinin girilmesi istenir. Burada da alıcının adı, soyadı, telefon numarası ve adresinin girilmesi zorunludur.

Kargo gönderim nasıl olur?​

Alıcı Müşteri Bilgileri; Alıcı Müşteri ve Kargo Bilgileri alanında “Alıcı İsmi”, “Alıcı Adresi”, “İl”, “İlçe”, “Telefon Ev/İş”, “Cep”, “Email”, “Varış Şubesi”, “Vergi Dairesi” ve “Vergi Numarası” alanları mevcuttur. “*” ile gösterilen alanların giriş yapılması zorunludur.

Mektup da adres nereye yazılır?​

Mektup zarfı üzerinde yer alan kısımlarda sol üst köşeye gönderenin adı soyadı ve altına adresi yazılır. Mektup zarfının sağ üst köşesine ise almış olduğumuz pulu yapıştırmanız gerekir. Mektup zarfının sağ alt köşesine ise alıcının adı soyadı ve adres bilgileri yazılmalıdır.
Adres: Dilekçelerde, verilecek cevapların ilgilisine ulaştırılabilmesi için dilekçe sahibinin tam adresi, metindeki satırların hizasından başlamak üzere sol alta yazılır. Adres yazımında mahalle için (Mah.), sokak için(Sok.), numara için(Nu. , No.), apartman(Apt.), telefon(tel.) şeklinde kısaltma yapılabilir.
PTT Kargo ile nasıl gönderilir?
PTT işyerlerinde kargo göndermek oldukça kolaydır. TC Kimlik Numarasını gişe görevlisine söylemek yeterlidir. Kargo, aynı gün veya ilk posta ile sevk edilir. Varış adresi Türkiye’nin diğer ucu olsa dahi kargo, en hızlı ve güvenli şekilde alıcısına teslim edilir.
 
Geri
Üst