AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Psikopatolojik normlar nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Psikopatolojik normlar nelerdir?​

Psikopatoloji, duygu, düşünce ve davranış bozukluğu, ruhsal bunalım, anormal/uyumsuz davranış üzerine araştırma dalıdır. Bu terim genel olarak psikiyatride patolojinin hastalık süreci olarak kullanılır. Medikal olmayan psikoloji dilinde, Anormal psikoloji de psikopatoloji olarak kullanılır.

Çok Sonluluk nedir?​

Çok sonluluk, aynı başlangıç noktasından çıkan ve benzer özellikler gösteren bireylerin bir sonraki gelişimsel adımlarda risk ve koruyucu faktörler ile deneyimler noktasında çeşitli adaptasyon modelleri göstererek farklı sonuçlar geliştirmesidir.
Psikopatoloji nedir pdf?
Psikopatoloji, normal dışı davranışların, düşüncelerin ve duyguların oluşum süreci ve doğası ile ilgilenen bilimsel disiplindir. Bir davranışın psikopatolojik olup olmadığına karar vermek çok zordur.

Psikolojide normal ne demek?​

Normal kavramı “aşırılığı, eksikliği ve taşkınlığı olmama, ortalama durum, kurallara uygun, alışılagelen, olağan, uygun” olarak açıklanmaktadır. Anormal ise: “genel olana, alışılana ve kurallara aykırı olan, dengesi yerinde olmayan, davranışı bozuk olan, deli” olarak açıklanmaktadır.

Multifinality nedir?​

Çoklu sonuç prensibine (multifinality) göre tek bir etki farklı sonuçlara neden olabilir. Örneğin, depresyonlu ailelerin çocukları (kalıtsallığı da içine alacak şekilde) riskli grup olarak görülmelerine rağmen, hepsi depresif bozukluk geliştirmemekte ve adaptasyon gösterenleri de görülmektedir.
Psikofizyolojik problemler nelerdir?
Ruhsal ve bedensel bulguların birbirlerini tamamlayıp bütünleştikleri, etyolojisinde psikososyal streslerle ruhsal çatışmaların önemli oranda rol oynadığı bazı bedensel hastalıklara “Psikosomatik Hastalıklar” denir.
herhangi bir psikolojik durumun, normallikten çıkıp anormalleşmeye başlaması sürecini inceleyen bir bilim dalı. alanlarında çalışma yürüten psikolojinin en fazla ilgimi çeken dalı. dersini alması çok eğlenceli bir psikoloji alt dalı, tanı bilimi.
 
Geri
Üst