AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Psikolojik ilk yardimin asamalari nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.641
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Psikolojik ilk yardımın aşamaları nelerdir?​

Bunlar: Bağlılık ve temas, güvenlik ve rahatlık, dengeleme, bilgi toplama: mevcut ihtiyaçlar ve endişeler, pratik yardım, sosyal destekler ile bağlantı kurma, başa çıkma becerileri hakkında bilgilendirme ve işbirlikçi servisler ile bağlantı kurmadır.

Psiko sosyal çalışma nedir?​

“Psikososyal” kelime anlamıyla birbirini sürekli etkileyen psikolojik ve sosyal etkilerin hareketli ilişkisi anlamına gelirken; afetlerde psikososyal destek; afet sonrası ortaya çıkabilecek psikolojik uyumsuzlukların bozuklukların önlenmesi, aile ve toplum düzeyinde ilişkilerin yeniden kurulması/geliştirilmesi.
Psikolojik desteğin amaçları nelerdir?​
Psikolojik ilk yardımın temel amacı kişinin temel güvenlik duygusunu tesis etmesine olanak sağlayacak bir ortamı kolaylaştırmaktır. Bazen sadece “orada olan” ve “halden anlayan” bir kişi olması bile durumu kolaylaştırabilir.

Psikolojik İlk Yardım eğitimi kim psikoloji?​

Psikolojik İlk Yardım eğitimi kim psikoloji?
Psikolojik İlk Yardım, afet ve krizlerin hemen sonrasında uygulanması önerilen evrensel bir psikososyal müdahale yaklaşımıdır. Kişilerin yaşadıkları duygusal, fiziksel ve sosyal krizlerden doğan risklerden korunmasını, ihtiyaçlarına erişebilmesini ve duygusal bir rahatlama yaşamasını sağlar.

İlk Yardım ile ilgili gereksinimler uygulamalar ve genel prensipler nelerdir?​

İlk Yardım ile ilgili gereksinimler uygulamalar ve genel prensipler nelerdir?
Temel İlk Yardım Bilgileri
- Kazaya uğrayan araç mümkünse güvenli bir alana alınmalıdır.
- Olay yeri görünebilir biçimde işaretlenmelidir.
- Meraklı kişiler olay yerinden uzaklaştırılmalıdır.
- Kazaya uğrayan aracın kontak anahtarı kapatılmalıdır.
- Sigara içilmemelidir ve içilmesine izin verilmemelidir.

Krize müdahalenin amaçları nelerdir?​

Kriz Müdahalesi Amacı Bir bireyin bir krize karşı duygusal, zihinsel, fiziksel ve davranışsal tepkilerinin yoğunluğunu azaltmayı amaçlar. Diğer bir amaç da bireylerin kriz öncesi işlevsellik düzeylerine dönmelerine yardımcı olmaktır.

Psiko-sosyal destekler nelerdir?​

Psikososyal destek hizmetleri, hem bireyi hem de sosyal çevreyi etkileyen; bakım verenler, aile fertleri, arkadaşlar, komşular, öğretmenler, sağlık personeli ve topluluk üyeleri tarafından günlük hayat içerisinde verilebildiği gibi, uzmanlar tarafından da sunulabilen bakım ve destek hizmetleridir.
Psikolojik yaklaşımlar nelerdir?​
Psikolojide Yaklaşımlar
- Yapısalcı Yaklaşım (Strüktüralizm): Psikolojinin konusunun bilinç olması gerektiğini savunan yaklaşımdır.
- Davranışçı Yaklaşım (Bihevyorizm): Bu yaklaşıma göre psikoloji organizmanın doğrudan gözlemlenebilir davranışlarını incelemelidir.

Psikoloji dersi bize ne katar?​

Psikoloji dersi bize ne katar?
Kişisel tercihlerimizden, toplumsal seçimlere kadar her alanda etkisini gördüğümüz psikoloji; cevremizi, kendimizi ve hatta toplumu anlamamızda bize yardımcı olan alanların başındadır. Psikoloji okumanın kişiye kattığı en önemli özelliklerin başında bize iç görü ve farklı bakış açıları kazandırması geliyor diyebiliriz.

Kim Psikoloji fiyatları?​

Kim Psikoloji fiyatları?
Eğitimin Ücreti: Her modül 290 TL +KDV Tüm programa katılanlar için %15 indirim uygulanır.

Travma eğitiminin amacı nedir?​

Bu eğitim programının amacı travmalar sonrası potansiyel kurbanlar durumunda olan kişilere TSSB’nin detaylı ve teknik olarak teşhisi, belirtileri, nedenleri, evreleri, risk grupları üzerindeki etkileri, kurban düşünce, duygu ve davranış yapıları ve TSSB ile beraber görülecek diğer rahatsızlıkların öğretilmesidir..

İlk yardım temel ilkeleri nelerdir?​

İlk Yardım Nedir? Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır.
 
Psikolojik ilk yardım, kişilere afet sonrası veya kriz anlarında sunulan ilk yardım türüdür. Psikolojik ilk yardımın aşamaları şunlardır:

1. **Bağlılık ve Temas**: Kriz anındaki kişilere duygusal destek ve anlayış gösterilir, güven sağlanmaya çalışılır. Kişilerin yaşadığı duygusal zorlukları paylaşmaları teşvik edilir.

2. **Güvenlik ve Rahatlık**: Kişilerin fiziksel ve duygusal olarak güvende hissetmeleri sağlanır. Rahatlatıcı ortam oluşturulur ve gereksinimlerine göre destek verilir.

3. **Dengeleme**: Kişilerin duygusal dengeye kavuşmalarına yardımcı olunur. Duygularını anlamalarına ve kabul etmelerine destek sağlanır.

4. **Bilgi Toplama: Mevcut İhtiyaçlar ve Endişeler**: Kişilerin ihtiyaçları ve endişeleri doğru bir şekilde değerlendirilir. Bu sayede gereken yardımın hangi yönde olması gerektiği belirlenir.

5. **Pratik Yardım**: Kişilere karşılaştıkları sorunlarla başa çıkmalarına yardımcı olunur. Gerekli kaynaklara ulaşmaları, varsa fizyolojik gereksinimlerini karşılamaları sağlanır.

6. **Sosyal Destekler ile Bağlantı Kurma**: Kişilerin sosyal destek ağlarına erişmeleri için gereken yardım sağlanır. Bu, kişinin kendini yalnız hissetmesini engellemeye yönelik bir adımdır.

7. **Başa Çıkma Becerileri Hakkında Bilgilendirme**: Kişilere kriz anlarında başa çıkma stratejileri konusunda bilgi verilir. Bu sayede gelecekteki benzer durumlarda daha etkin bir şekilde başa çıkmaları hedeflenir.

8. **İşbirlikçi Servisler ile Bağlantı Kurma**: Kişilere gerekli olması durumunda profesyonel yardım alabilecekleri servisler konusunda bilgi verilir ve gerekli bağlantılar sağlanır.

Psikolojik ilk yardımın temel amacı, kişilere güvenli bir ortam sağlayarak temel güvenlik duygusunu tesis etmektir. Böylelikle kriz anlarında kişilerin duygusal destek alarak başa çıkmalarına yardımcı olunur.
 
Geri
Üst