AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Psikolojik ilk yardim mudahaleleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.549
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Psikolojik İlk Yardım müdahaleleri nelerdir?​

PSİKOLOJİK İLK YARDIMDA YAPILMASI GEREKENLER
- Sakin, nazik, yardım etmeye hazır olunmalı ve bu karşı tarafa hissettirilmeli.
- İlgi ve dikkat belli edilmeli.
- Beden dili iyi kullanılmalı.
- Duyguların ifadesine yardım edilmeli.
- Teknik anlatımlardan, analiz ve nasihatten uzak durulmalı.

Psikolojik desteğin amaçları nelerdir?​

Afet ve olağandışı olaylar sonrasında gerçekleştirilen psikolojik ilk yardımın temel amaçlarını, olaydan hemen sonra kişilerin temel fiziksel ya da psikolojik ihtiyaçlarını tespit etmek ve bu ihtiyaçların karşılanmasına yardımcı olmak, olay yerinde psikolojik triyaj yaparak psikiyatrik aciller için gereken …
Psikolojik bakım nedir?​
verme, görüşme, dinleme, empati becerilerini kullanarak hasta üzerindeki etkileri gözleyebilmeyi, psikolojik gereksinimleri tanımlayabilmeyi içeren temel iletişim ve tanılama becerileridir.

Psikolojik ilk yardım eğitimi kim psikoloji?​

Psikolojik ilk yardım eğitimi kim psikoloji?
Psikolojik İlk Yardım, afet ve krizlerin hemen sonrasında uygulanması önerilen evrensel bir psikososyal müdahale yaklaşımıdır. Kişilerin yaşadıkları duygusal, fiziksel ve sosyal krizlerden doğan risklerden korunmasını, ihtiyaçlarına erişebilmesini ve duygusal bir rahatlama yaşamasını sağlar.

Kim Psikoloji fiyatları?​

Kim Psikoloji fiyatları?
Eğitimin Ücreti: Her modül 290 TL +KDV Tüm programa katılanlar için %15 indirim uygulanır.

Psikolojik müdahale nedir?​

Psikolojik İlk Yardım (PİY), acı çeken ya da desteğe ve yardıma ihtiyaç duyan kişiye sunulan insani ve destekleyici müdahale olarak tanımlanmaktadır.

Psikolojik yaklaşımlar nelerdir?​

Psikolojide Yaklaşımlar
- Yapısalcı Yaklaşım (Strüktüralizm): Psikolojinin konusunun bilinç olması gerektiğini savunan yaklaşımdır.
- Davranışçı Yaklaşım (Bihevyorizm): Bu yaklaşıma göre psikoloji organizmanın doğrudan gözlemlenebilir davranışlarını incelemelidir.
Psikolojik yardım ne demek?​
Psikolojik yardım, psikolojik bir sorunla karşılaşıldığında kişilere birebir sunulan, ortalama 45-50 dakika süren, ihtiyaca göre ve seanslar halinde devam eden, tamamen iletişime, bilimsel bilgiye ve bazı tekniklere dayanan bir yardım biçimidir.

Psikiyatrik evde bakım ne demek?​

Psikiyatrik evde bakım ne demek?
Psikiyatrik hasta bakımı, ağır ruhsal hastalıklara sahip hastalara evde bağımsız bir hayat sürdürme ve hastanede kalma durumlarını ortadan kaldırma konusunda yardımcı olmalıdır. Evde hasta bakımının özel şekli, sağlık sigorta tarafından üstlenilir.
Bunlar: Bağlılık ve temas, güvenlik ve rahatlık, dengeleme, bilgi toplama: mevcut ihtiyaçlar ve endişeler, pratik yardım, sosyal destekler ile bağlantı kurma, başa çıkma becerileri hakkında bilgilendirme ve işbirlikçi servisler ile bağlantı kurmadır.

Psikolojik İlk Yardım eğitimi kim psikoloji?​

Psikolojik İlk Yardım eğitimi kim psikoloji?

Psikiyatrik müdahale nedir?​

Psikolojik ilk yardım afet, kaza, terör saldırısı veya bireysel/toplumsal düzeyde olumsuz etkilere neden olan herhangi bir olay sırasında ya da sonrasında gerçekleştirilen bir çeşit erken dönem psikososyal müdahale yaklaşımıdır (Brymer ve ark. 2006).

Psikolojik ilk yardım kimler tarafından yapılır?​

Herkes. Tıpkı ilk yardımın sadece doktorlara özgü olmadığı gibi psikolojik ilk yardım için psikolog ya da psikiyatrist olma gerekliliği yoktur. Tüm sağlık çalışanları, itfaiye ve güvenlik görevlileri, adliye çalışanları ve öğretmenler psikolojik ilk yardım prensiplerini bilmeleri gereken gruplardandır.
Psiko-sosyal değerlendirme nedir?​
ÇEŞİTLİ PSİKOLOJİK YÖNTEMLER KULLANARAK BİREYLERİN YETENEKLERİNİ, DAVRANIŞLARINI, BİREYSEL ÖZELLİKLERİNİ DEĞERLENDİRME SÜRECİDİR.

Psiko-sosyal tanılama nedir?​

Psiko-sosyal tanılama nedir?

Psikolojik destek almak ne demek?​

Psikolojik destek almak ne demek?
Psikolojik destek, hayatta biriktirdiğiniz ve örüntüler halinde sürekli karşılaştığınız sorunlara ilişkin yetkin beceri ve tecrübeye sahip bir uzman tarafından sağlanan psikolojik danışmanlık sürecidir. Psikolojik destek hem önleyici hem de iyileştirici olabilir.
 
Psikolojik ilk yardım, afet, kaza, terör saldırısı veya diğer olumsuz olaylar sırasında veya sonrasında erken dönemde yapılan psikososyal bir müdahale yaklaşımıdır. Bu müdahaleler şunları içerebilir:

1. **Sakin ve Destekleyici Olmak:** Karşı tarafa sakinlik ve destek hissettirmek önemlidir. Nazik ve anlayışlı bir tavır sergilemek, kişinin duygusal yükünü hafifletmeye yardımcı olabilir.

2. **İlgi ve Özen Göstermek:** Kişiye ilgi göstermek, onunla empati kurmak ve duygularını önemsemek, onun kendini daha iyi hissetmesini sağlayabilir.

3. **Beden Dili:** Beden dilinin doğru kullanımı da iletişimi güçlendirebilir. Karşınızdaki kişiye rahatlatıcı bir mesaj verebilir ve dinlediğinizi gösterebilir.

4. **Duyguların İfadesine Yardım:** Kişinin duygularını ifade etmesine olanak sağlamak önemlidir. Dinlemek, anlamak ve destek olmak, kişinin duygusal olarak rahatlamasına yardımcı olabilir.

5. **Pratik Çözümler Sunmak:** Problemlere odaklanmak ve pratik çözüm yolları önermek, kişinin olaylarla baş etmesine ve rahatlamasına yardımcı olabilir.

Psikolojik destek, bir uzman tarafından verilen psikolojik danışmanlık sürecini ifade eder. Bu destek hem sorunların önlenmesine yardımcı olabilir hem de var olan sorunların çözümünde kişilere rehberlik edebilir. Kişinin yaşadığı zorluklarla baş etmesine, duygusal rahatlama ve gelişimine katkıda bulunabilir.

Psikolojik ilk yardımın amacı ise kişilerin acil fiziksel ve psikolojik ihtiyaçlarını belirlemek ve karşılamak, olay anında psikolojik triyaj yaparak acil durumların tanımlanmasına yardımcı olmaktır. Psikolojik ilk yardım, herkes tarafından uygulanabilecek ve öğrenilebilecek bir müdahale metodudur ve sadece uzmanlar tarafından değil, herkes tarafından bilinmelidir. Bu şekilde, afetler veya krizler sırasında yardıma gereksinim duyan insanlara daha etkili bir şekilde destek olabiliriz.
 
Geri
Üst