AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Psikolojik Ilk Yardim egitimi kim psikoloji?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Psikolojik İlk Yardım eğitimi kim psikoloji?​

Psikolojik İlk Yardım, afet ve krizlerin hemen sonrasında uygulanması önerilen evrensel bir psikososyal müdahale yaklaşımıdır. Kişilerin yaşadıkları duygusal, fiziksel ve sosyal krizlerden doğan risklerden korunmasını, ihtiyaçlarına erişebilmesini ve duygusal bir rahatlama yaşamasını sağlar.

Psikolojik İlk Yardım ne zaman yapılır?​

6- PSİKOLOJİK İLK YARDIM NE ZAMAN VERİLİR? Hemen olay sonrasında başlar, ihtiyaca göre aylar boyu da verilebilir. En kısa özeti birinin ihtiyaçlarını gözetmek ve birini dinlemek olduğu için gereğinden uzun süre verilmesi ile ilgili endişe barındırmaz.
Psikolojik ilk yardımı nasıl açıklayabiliriz?
Bunlar: Bağlılık ve temas, güvenlik ve rahatlık, dengeleme, bilgi toplama: mevcut ihtiyaçlar ve endişeler, pratik yardım, sosyal destekler ile bağlantı kurma, başa çıkma becerileri hakkında bilgilendirme ve işbirlikçi servisler ile bağlantı kurmadır.
Psikolojik yardım ne demek?
Psikolojik yardım, psikolojik bir sorunla karşılaşıldığında kişilere birebir sunulan, ortalama 45-50 dakika süren, ihtiyaca göre ve seanslar halinde devam eden, tamamen iletişime, bilimsel bilgiye ve bazı tekniklere dayanan bir yardım biçimidir.

Travma eğitiminin amacı nedir?​

Bu eğitim programının amacı travmalar sonrası potansiyel kurbanlar durumunda olan kişilere TSSB’nin detaylı ve teknik olarak teşhisi, belirtileri, nedenleri, evreleri, risk grupları üzerindeki etkileri, kurban düşünce, duygu ve davranış yapıları ve TSSB ile beraber görülecek diğer rahatsızlıkların öğretilmesidir..

Piy ne zaman verilmeli?​

Bu yardım genellikle afet sırasında ya da afetten hemen sonra uygulanır. Fakat bu yardım, olayın ne kadar sürdüğüne ve çeşidine göre bazen günlerce ya da haftalarca sunulabilmektedir. PİY nerede sunulur? PİY, yeterince güvenli her yerde sunulabilir.
Psiko sosyal destek ne demek?
Psikososyal destek hizmetleri, hem bireyi hem de sosyal çevreyi etkileyen; bakım verenler, aile fertleri, arkadaşlar, komşular, öğretmenler, sağlık personeli ve topluluk üyeleri tarafından günlük hayat içerisinde verilebildiği gibi, uzmanlar tarafından da sunulabilen bakım ve destek hizmetleridir.
Psikolojik desteğin amaçları nelerdir?
Sakin olmak ve anlayış göstermek, stres altındaki insanların kendilerini daha güvende, anlaşılmış , saygı gösterilmiş ve önemsenmiş hissetmelerine yardımcı olur.Çok fazla konuşmayın, sessizlik için zaman verin.

Psikolojik yardım nedir ve ne değildir?​

Psikolojik destek kişilerin kendi hayatlarını olumsuz yönde etkileyen, işlevselliklerini bozan, baş etmekte zorlandıkları durum ve / veya düşünceleri ile çalıştıkları bir süreçtir.

Geri