Psikolojik danismanlik ve rehberlik mezunlari nerelerde calisabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik mezunları nerelerde çalışabilir?​

Rehberlik ve Psikolojik Danışma programı lisans mezunları, Milli eğitim bakanlığına bağlı okullarda, Özel eğitim kurumlarında, Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde psikolojik danışman/Rehber öğretmen olarak çalışabilirler.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık yüksek lisans ne işe yarar?​

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı yüksek lisans mezunları, MEB ve ona bağlı özel okul ve dershanelerde rehber öğretmen olarak ve Özel Psikolojik Danışma ve Psikoterapi merkezlerinde Psikolojik Danışman olarak çalışmaktadırlar. Ayrıca, adalet, sağlık, emniyet ve askeriye kurumlarında da çalışabilmektedirler.
Psikolojik danışman büro açabilir mi?
Psikoloji ve PDR mezunları kendine özel psikolojik danışma bürosu açabilir mi? Şuan ki mevzuatla elbette açabilirler. Ancak bunun için klinik psikoloji alanında lisans yada doktora eğitimi alması gerekiyor.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ne kadar maaş alır?​

Kariyerinde Maaşlar

PDR mezunları hangi alanda yüksek lisans yapar?​

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık yüksek lisans programında, üç alt uzmanlık alanından (Okul Psikolojik Danışmanlığı, Kariyer Psikolojik Danışmanlığı ve Aile Psikolojik Danışmanlığı) derslere yer verilmektedir. Yüksek lisans programına her yıl 10 kontenjan (8 Türk, 2 yabancı) ayrılmaktadır.
PDR mezunu klinik psikolog olabilir mi?
Nitekim, lisans eğitiminin üstüne yüksek lisans ve gerekli diğer eğitimleri alan PDR mezunları Klinik Psikolog olabiliyor.
Psikolojik Danışmanlık Merkezi Nasıl Açılır? -İlk olarak bir mali müşavir ile görüşülür. -Mali müşavire psikolojik danışmanlık adı altında faaliyet gösteren bir danışmanlık merkezi kurulmak istediği söylenir. -Mali müşavir size şahıs ve limited şirket açıp açmayacağınızı sorar.

Geri