- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Psikolojik danışman ne iş yapar?
Rehberlik ve psikolojik danışman, bireylerin hayatlarında karşılaştığı çeşitli sorunları çözmeleri veya hedeflerine doğru yönlenmelerinde etkili olan meslek sahipleridir. Psikolojik danışman, bireyin kendisini geliştirmesi hususunda bilgisi ve deneyimi ile ona destek olan kişidir.Rehber öğretmen kaç maaş alır?
Kariyerinde MaaşlarRehber öğretmenler ne iş yapar?
Rehber Öğretmen, öğrencilerin kişisel gelişimini desteklemek ve öğretim hedeflerine ulaşabilmelerini sağlamak için öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunar. Bu görevi gerçekleştirirken ebeveyn, yönetici ve diğer öğretmenlerle birlikte çalışır.
Psikolog fiyatları ne kadar?
Psikolog ücretleri 2021 yılında 150 TL ile 1.250TL arasında değişiklik göstermektedir. Pedagog ücretleri 2021 yılında 140 TL ile 1200 TL arasında değişmektedir. Aile Terapisi ücretleri 2021 yılında 200 TL ile 1300 TL arasında değişmektedir.
PDR için hangi derslere çalışmalıyım?
PDR bölümü için Eşit Ağırlık puan türüne sahip olmak gerekir. Sınavda da TYT oturumundan sonra AYT oturumunda Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler-1 testlerinin çözülmesi gerekmektedir. PDR, Eğitim Fakültesi bünyesinde bir bölüm olduğu için başarı sıralaması şartı bulunur.PDR öğretmenleri ne kadar maaş alır?
Rehber öğretmen haftada kaç saat çalışır?MADDE 25 – (1) Rehberlik ve psikolojik danışma servislerinde görevli rehber öğretmen/psikolojik danışmanların çalışma süreleri bir iş saati 60 dakika olmak üzere haftalık 30 iş saatidir.
Rehber öğretmen nerelerde çalışabilir?
Rehberlik ve Psikolojik Danışma programı lisans mezunları, Milli eğitim bakanlığına bağlı okullarda, Özel eğitim kurumlarında, Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde psikolojik danışman/Rehber öğretmen olarak çalışabilirler.