- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Psikolojik Danışma kimler yapabilir?
1) PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) lisans bölümü mezunu olduktan sonra Klinik Psikoloji yüksek lisansı yapıp herhangi bir terapi ekolünde eğitim ve süpervizyon alanlar, 2) Tıp fakültesi mezunu olan ve herhangi bir terapi ekolünde eğitim ve süpervizyon alan Psikiyatristler psikoterapi yapabilirler.Hangi bölüm mezunları aile danışmanı olabilir?
Bu nedenle aile danışmanı eğitimi tamamlanması gereken bir meslek dalıdır. Psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyoloji, sosyal hizmet gibi dallardan ya da tıp ve hemşirelik gibi sağlık alanındaki programlardan en az 4 yıllık lisans programından mezun olmak ilk şarttır.
Psikolojik danışman olmak için ne yapmalıyım?
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında çalışmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır. Belli alanlarda uzmanlaşmak için yüksek lisans yapmak gerekir.
Psikolojik Danışmanlık Hangi bölüm?
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) bölümü, üniversitelerin Eğitim Fakültelerine bağlı dört yıllık eğitim veren bir lisans bölümüdür. Bünyesinde Eğitim Fakültesi bulunduran hemen her okulda mevcut olan bölüme yerleşebilmek için öğrencilerin Tm-3 puan türünde yeterli başarıya ulaşmaları gerekmektedir.Kamuda aile danışmanı nasıl olunur?
Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi lisans programlarını tamamladıktan sonra aile danışmanlığı alanında yüksek lisans veya doktora eğitimini tamamlamış olanlar aile danışmanı sayılır ve ayrıca bunlardan merkezlerde çalışmak için sertifika istenmez.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık eşit ağırlık mı?
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, üniversitelerde Eğitim Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan ve yalnızca Eşit Ağırlık puan türünden öğrenci kabul eden 4 yıllık bir lisans bölümüdür.