- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Psikoloji öğrencisi nerede staj yapabilir?
Özel danışmanlık merkezleri, hastaneler, adliye, şirketler, insan kaynakları departmanları ve daha birçok alanda psikoloji stajyer fırsatı bulunabilir.Adli psikoloji staj başvurusu nasıl yapılır?
Yazının başında da bahsettiğim gibi ben Adliyede staja çok isteyerek başlamıştım. Ancak, stajım pek istediğim gibi başlamamıştı.Psikoloji Staj İlanları
Psikoloji okuyanlar hangi kitapları okumalı?
Psikolojiye İlgi Duyanların Mutlaka Okuması Gereken 7 Psikoloji Kitabı
- Sigmund Freud – Bilinçaltı
- Aldous Huxley – Algı Kapıları
- M. E. Thomas – Bir Sosyopatın İtirafları
- Karen Horney – Çağımızın Nevrotik Kişiliği.
- Michel Foucault – Deliliğin Tarihi.
- Rollo May – Kendini Arayan İnsan.
- Sigmund Freud – Uygarlığın Huzursuzluğu.
Bu sene staj paraları ne kadar?
Bu belirlenen asgari rakamdır, daha fazlasını ödemek kurumun tercihindedir. Asgari ücrette görülen artış ile ödenecek taban maaş miktarı da değişti. Stajyerlere geçen sene en az 619,19 TL ödeniyordu. Stajyer maaş tutarı bu sene ise 767,27 TL’ye çıktı.
Klinik Psikoloji Yüksek Lisans kaç yıl?
Buna göre klinik psikoloji yüksek lisans programları 1-3 yıl, doktora programları ise 5-7 yıl arasında tamamlanır. Aynı zamanda bazı doktora derecelerinde bir yıl staj yapılması da ülkelere göre değişiklik gösterse de mümkündür. Klinik psikoloji alanında doktora derecesi için iki önemli eğitim modeli vardır.Adli psikoloji hangi alan?
“Hukuk ve psikolojinin bir alt alanı olan adli psikoloji, psikolojinin bilimsel ve mesleki donanımının hukuk ve adalet sisteminde karşılaşılan soru ve meselelere uygulanmasını amaçlayan bir alandır.”Psikologlardan Psikoloji Öğrencilerine Öneriler
- Tutku duyduğunuz psikoloji alanını keşfedin.
- Ek kitaplar ve internet kullanarak sınıf dışında da bilgi edinin.
- Dernekler ve psikoloji oluşumlarını bulun ve öğrencilere sunulan bilgileri keşfedin.
- Stajlara katılın.
- Araştırma çalışmalarına katılın.