- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Psikoloji doktora Programları hangi üniversitelerde var?
1 – Adnan Menderes Üniversitesi. Klinik Psikoloji Doktora programı tezli ve İngilizce yürütülmektedir.Psikoloji doktora yaparsa ne olur?
Psikiyatristler, ilaç tedavisi konusunda eğitim alırlar. Dolayısıyla ilaç yazabilirler. Ayrıca eğitim aldıkları takdirde terapi de yapabilirler. Psikoloji mezunları ise, kuramlar hakkında bilgi sahibi oldukları için, psikoterapi yapabilirler.Psikoloji doktora Programları kaç yıl?
Program Hakkında Genel Bilgi. Sosyal Bilimler Enstitüsü’ ne bağlı Psikoloji Bölümü 1964 yılında kurulmuştur ve 4 yıllık örgün doktora eğitimi vermektedir. Doktora programımız Klinik Psikoloji ve Genel Psikoloji başlığı altında açılmaktadır. Klinik Psikoloji Doktora Programının eğitim dili Türkçedir.
Psikoloji doktora kaç yıl sürer?
Buna göre klinik psikoloji yüksek lisans programları 1-3 yıl, doktora programları ise 5-7 yıl arasında tamamlanır.Psikoloji doktora Programı Nedir?
Psikoloji Doktora Programının Hedefleri Nelerdir? Program, psikoloji alanında teori, araştırma ve uygulama entegrasyonunu model alan, katılımcıları psikoloji alanında yüksek nitelikte, ulusal ve uluslararası akademik platformlarda başarılı bir eğitim ve araştırma kariyerine hazırlamayı hedeflemektedir.Kamuda uzman psikolog nasıl olunur?
Devlette uzman psikolog olmak için gerekenler şunlardır:
- Üniversitelerin Psikoloji Bölümü’nden mezun olmak.
- Psikoloji alanında yüksek lisans yapmış olmak.
- Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) yeterli puan almak.
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
- Yüz kızartıcı suçlardan dolayı ceza almamış olmak.