Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Psikologa gotururken cocuga ne demeli?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
52.625
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Psikologa götürürken çocuğa ne demeli?​

Seni sıkan,üzen,şikayet ettiğin istediğin olayı uzmana anlatabilirsin. Anlattıklarınsadece seninle onun arasında kalacak. ” şeklinde açıklama yapılması, çocuğun kendinde problem ve suçluluk hissetmesini engeller ve çocuk psikoloğu ile kuracağı ilişki için güvenilir bir ortam yaratır.

Çocuk psikolog nasıl tedavi eder?​

Çocuk psikiyatri de hangi tedaviler uygulanır?
- İlaç tedavisi.
- Psikoterapi.
- Zihinsel rehabilitasyon.
- Aile görüşmeleri.
- Oyun terapisi. Bütünsel psikiyatrik tanısal değerlendirme. Semptom ölçek uygulamaları Bilişsel Değerlendirme (Zeka) Testleri. Gelişim Değerlendirme Testleri.

Çocuklar psikoloğa gidebilir mi?​

Çocuklar psikoloğa gidebilir mi?
Psikoloğa gitmek için çocukların herhangi bir sorun yaşamasını veya bir hastalık, davranış bozukluğu geliştirmesini beklemek yanlıştır. 0-6 yaş döneminde çocukları, gelişim kontrolü yaptırmak için düzenli aralıklarla bir uzmana götürmek gerekir.

18 Yaş Altı psikoloğa gidebilir mi?​

Pedagogların hasta görmesi ve tedavi etme yetkisi yoktur. Sadece ailelere çocuk gelişimi üzerine bilgilendirme yapabilir. Yukarda bahsettiğimiz nedenlerdne dolayı 18 yaş altında çocuğunuz bir sorun yaşıyorsa önce Çocuk ve Ergen Psikiyatristinin çocuğunuzu muayene etmesi en uygunudur.

Zorla psikolojik tedavi icin nereye Basvurulur?​

Sağlık Bakanlığı’nca yapılan düzenlemeye göre, ağır ruhsal bozukluğu bulunan hasta, psikiyatrik “acil durum” olarak değerlendirilecek ve il içinde 112 tarafından hastaneye nakledilecek.

Leap yöntemi nedir?​

Leap yöntemi nedir?
LEAP tekniği, hastalara iç görü kazandırmaya çalışmak yerine, onlar ile ortak hedefler üzerinde uzlaşmayı esas alan bir çeşit motivasyonel görüşme tekniğidir.

Çocuk psikolog kaç yıl okur?​

Psikoloji bölümü ya da üniversitelerde psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümünü bitirerek psikoloji alanında tekrardan yüksek lisans yaparak çocuk psikolojisi hakkında eğitim almanız gerekiyor. Psikoloji lisans eğitimi ve yüksek lisans eğitimi ile birlikte toplam da 6 yıllık bir eğitim serüveniniz bulunmaktadır.

Çocuklar kaç yaşında psikoloğa gider?​

Ortaya çıkabilecek olası uyum ve davranış bozuklukları ve hastalıkları hızla teşhis edebilme, önlem alabilme ve tedaviye başlayabilme olanağı bulursunuz. Gelişim kontrollerine başlamak için en ideal dönem 6-8 aylar arasıdır.

Cocuklar psikologa gidebilir mi?​

Cocuklar psikologa gidebilir mi?
Aileler, yaygın gelişimsel bozukluklar, cinsiyet anomalileri ve kromozomal bozukluklar için psikologlara başvurabilir. Örneğin, otizm, hiperaktivite ve dikkat dağınıklığı, down-sendromu, zeka geriliği, konuşma bozuklukları, öğrenme güçlükleri gibi hastalıkların tedavisinde psikologlardan yardım alınabilinir.
 
Çocuğunuzu psikologa götürürken ona temin edebileceğiniz destek ve rehberlik sayesinde bu süreci daha kolay ve anlayışlı bir şekilde geçirmeniz mümkündür. Çocuğunuza, onun duygularını ifade etmenin önemli ve güvenli bir şey olduğunu anlatarak başlayabilirsiniz. Ona, psikolog ile konuştuktan sonra daha iyi hissedeceği ve problemlerini daha iyi anlayabileceği mesajını iletebilirsiniz.

Çocuk psikolojisi tedavisinde farklı teknikler ve yöntemler kullanılmaktadır. Bunlar arasında ilaç tedavisi, psikoterapi, zihinsel rehabilitasyon, aile görüşmeleri ve oyun terapisi gibi uygulamalar bulunmaktadır. Bu yöntemler, çocuğun ihtiyaçlarına ve durumuna göre uygulanır ve tedavi sürecinde etkili olabilir.

Çocuklar herhangi bir sorun yaşamadan da psikologa gidebilirler. Sadece çocuğunuzun duygusal ve zihinsel gelişimini desteklemek, olası problemleri önceden tanımak ve çözümlemek adına düzenli olarak psikolog ziyaretleri yapmak önemlidir. Bu sayede çocuğunuz kendini daha iyi ifade eder, duygularını anlar ve sağlıklı bir şekilde büyür.

18 yaş altındaki çocukların psikologa gitmesi durumunda, öncelikle bir Çocuk ve Ergen Psikiyatristi tarafından muayene edilmeleri önemlidir. Pedagoglar genellikle çocuk gelişimi hakkında bilgilendirme yaparlar ancak tedavi yetkileri bulunmamaktadır. Bu nedenle, çocuğunuzda psikolojik bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, uygun uzman olan bir psikiyatriste başvurmanız önemlidir.

Zorla psikolojik tedavi için başvurulacak mekanizmalar arasında, ağır ruhsal bozuklukları olan hastalar için Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği düzenlemelere göre acil durum değerlendirmesi yapılıp hastaneye nakledilmesi bulunmaktadır. Bu durumda 112 gibi acil servis numaraları aranarak hastanın durumu ile ilgili gereken adımlar atılabilir.

Çocuk psikologları genellikle psikoloji lisans eğitimi ve yüksek lisans eğitimini tamamlayarak çocuk psikolojisi konusunda uzmanlaşırlar. Toplamda 6 yıl süren bu eğitim sürecinden sonra çocuk psikolojisi alanında teorik bilgi ve pratik tecrübe kazanırlar. Bu sayede çocukların duygusal, zihinsel ve sosyal gelişimine katkıda bulunabilirler.

Çocuklar genellikle 6-8 aylık dönemden itibaren psikologlara gitmeye başlayabilirler. Bu dönemde çocukların gelişimi hızla ilerler ve olası uyum sorunları veya gelişimsel bozukluklar erken teşhis edilip tedavi edilebilir. Aileler, çocuklarının fiziksel, duygusal ve zihinsel sağlığını desteklemek adına düzenli olarak psikolog ziyaretleri yapabilirler. Bu sayede çocukların sağlıklı bir şekilde gelişimlerini sürdürmeleri sağlanabilir.
 
Geri
Üst