AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Psikologa gitmek ayip mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Psikoloğa gitmek ayıp mı?​

Psikoloji alanından herhangi bir tedavi almanın KBB, dahiliye gibi alanlardan tedavi almayla arasında hiçbir fark yoktur. Sicile işlenen bir durum yoktur. Psikolojik tedavi almak ayıp değildir, suç değildir.

Psikoloğa gitmek doğru mu?​

-> Sürekli korku, kaygı veya telaş hissediliyorsa bir psikoloğa giderek yardım almak gerekmektedir.
Psikoloğa her şey anlatılır mı?
Bütün psikologlar eğitim hayatları boyunca etik ilkeleri benimseyerek mesleğe ilk adımları atarlar. Bunları göz önünde bulundurarak, terapistine güvenebilir, her şeyi anlatabilir ve anlattıklarınızı başkalarına anlatmayacağı konusunda içiniz rahat olabilir.
Psikoloğa kaç günde bir gidilir?
Psikoterapi seansları ortalama 50 dakika sürer. Terapi sıklığını psikolog danışanı ile birlikte belirler. Danışanın sıkıntısının yoğunluğuna, zamanına ve maddi gücüne göre bu durum değişir. Genel olarak terapi seanslarının seyri haftada 1 gün ya da 2 haftada 1 gün şeklinde düzenlenir.

Psikolog aileye anlatabilir mi?​

Bir psikologa gittiğinizi arkadaşlarınıza ya da aile üyelerinize söylemeyi tercih edebilirsiniz. Ne kadar bilgi paylaşacağınız size kalmıştır. Psikologlar sizin diğerleri ile ne kadar bilgi paylaştığınıza bağlı olmaksızın etik olarak sizin gizliliğinizi korumakla yükümlüdürler.

Psikoloğa giden deli mi?​

CEVAP: Psikolojik sorunların olması bir noksanlık değildir. CEVAP: Psikoloğa her giden deli ya da sorunlu değildir.
Hangi durumda psikoloğa gidilir?
Psikiyatri servisine gitmek için, akıl sağlığı veya huzursuzluk gibi durumların olması gerekir. Kişilerde görülen bazı psikolojik sorunlar farklı sonuçlar doğurur. Kişinin başka belirtiler göstermesi ve hastalığın fazla ilerlemesi durumunda psikiyatri doktorlarına muayene olmak gerekir.
Psikoloğa gidince ne olur?
Özel hayatınızla ilgili sorular soracaktır. Örneğin aile durumunuzla ilgili sorular. Psikolojik destek arama nedeninizi bilmek haricinde psikoloğunuz probleminizin sizde yarattığı diğer belirtileri bilmek isteyecektir. Örneğin yaşadığınız problem iş hayatınızı etkiliyor olabilir.

Bir psikologa ne anlatılır?​

Psikologlar, sorunlarınıza neden olan sahip olduğunuz temel düşünce kalıplarınızı ve düşünce kalıplarının hangi duygulara nasıl neden olduğunu anlamınıza ve bunları değiştirebilmeniz için size bunları daha işlevsel olanlarla değiştirebilmeniz için size bir dizi beceri kazandırmayı hedeflerler.

Psikoloğa ne anlatılmalı?​

Seni sıkan,üzen,şikayet ettiğin istediğin olayı uzmana anlatabilirsin. Anlattıklarınsadece seninle onun arasında kalacak. ” şeklinde açıklama yapılması, çocuğun kendinde problem ve suçluluk hissetmesini engeller ve çocuk psikoloğu ile kuracağı ilişki için güvenilir bir ortam yaratır.
Bir psikoterapi kaç seans sürer?
Genel olarak 1-2 ay ve 3-4 gibi sürelerde belirgin iyileşmeler yaşanmaktadır. Travma sonrası stres bozukluğu gibi durumlar, hastaların % 50’sinin iyileşme hissetmesi için yaklaşık 15-20 seans sürer.
Psikologlar yemin eder mi?
Psikologlar, hasta ile aralarında geçen tüm konuşmaları, üçüncü kişiler ile paylaşmayacakları konusunda mesleğe başlarken de yemin ederler. Psikologlar, hastalarını hiçbir konuda yadırgamaz, yargılamaz, onların tek hedefi yardımcı olmaktır.

Psikolog mu deli doktoru mu?​

CEVAP: Hayır, psikologlar deli doktoru değildir. Psikologlar ilaç yazmazlar. İlaç yazma, psikiyatristlerin görevidir. Psikologların bir kısmı psikoterapi yöntemini kullanırlar.
 
Geri
Üst