AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Psikologa gidince ne anlatilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Psikoloğa gidince ne anlatılır?​

Özel hayatınızla ilgili sorular soracaktır. Örneğin aile durumunuzla ilgili sorular. Psikolojik destek arama nedeninizi bilmek haricinde psikoloğunuz probleminizin sizde yarattığı diğer belirtileri bilmek isteyecektir. Örneğin yaşadığınız problem iş hayatınızı etkiliyor olabilir.

Psikolog ne tür hastalıklara bakar?​

Psikologlar, bir grup ya da bireyin davranışlarını ya da hareket etme biçimlerini inceler; öğrendiği bilgi ve beceriler ile nedenleri açıklayıp çözüm üretmeye çalışır. Psikologlar; cezaevi, klinik, hastane, adliye, adli tıp, okul ya da fabrika gibi farklı alanlarda çalışabilir.
Psikologlar nasıl insanlardır?
İnsan ve hayvan davranışlarını inceleyen, normal kabul edilen davranışların dışındakileri düzeltmeye çalışan, bilgilerini bilimsel araştırmalardan alan ve insanların yaşadıkları problemleri çözmek için kullanan kişilere psikolog denir.

Psikoloğa her şey anlatılır mı?​

Bütün psikologlar eğitim hayatları boyunca etik ilkeleri benimseyerek mesleğe ilk adımları atarlar. Bunları göz önünde bulundurarak, terapistine güvenebilir, her şeyi anlatabilir ve anlattıklarınızı başkalarına anlatmayacağı konusunda içiniz rahat olabilir.

Psikologlar hangi testleri yapar?​

Psikoloji Testleri
Psikolog ve psikiyatri aynı şey mi?
Psikiyatristler, tıp fakültesi mezunu olan uzman doktorlardır. Psikologlar ise lisans eğitimlerini 4 senelik psikoloji programında tamamlar ve ardından yüksek lisanslarını yaparak uzmanlaşırlar. Psikiyatristler, tıp fakültesinden mezun oldukları için ilaç yazma ve ilaçla tedavi yönteminden yararlanabilirler.
Psikoterapi tedavim ile ilgili hangi bilgileri paylaşabilirim? Danışan olarak gizlilik sizin hakkınızdır. Bir psikologa gittiğinizi arkadaşlarınıza ya da aile üyelerinize söylemeyi tercih edebilirsiniz.
İlk seans, danışan ve terapistin birbirlerini tanımaları için bir fırsattır. Terapist, danışanın geçmiş yaşantısı, güçlü yanları, gelişime açık yönleri, kişilerarası ilişkileri ve terapi hedefleri gibi konular hakkında sorular sorar.
 
Geri
Üst