AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Psikologa gidemiyorum ne yapmaliyim?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.576
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Psikoloğa gidemiyorum ne yapmalıyım?​

Psikoloğa gitmek normalleşiyor, psikoterapinin farklı çeşitleri hakkında insanlar bilgi sahibi oluyor ve bilinçli seçimler yapmaya başlıyor….Psikoloğa gidemeyenlerin yapabileceği şeyler
- Kendine İlk Soruyu Sormak.
- Kendine Yatırım Yapmak: Bütçesel.
- 3. Kendine Yatırım Yapmak: Zamansal.
- Yardım İstemek.
- Yer Değişikliği Yapmak.

Psikoloğa gitmek istemeyen çocuk nasıl ikna edilir?​

Psikoloğa gitmek istemeyen çocuk nasıl ikna edilir?
Çocuğu Psikoloğa gitmeye ikna etmek… Çocuğunuzu ilk defa çocuk psikoloğuna götürürken ona neler söyleyeceğiniz çok önemlidir. Çocuk Psikoloğuna gitmeden önceki gün ,çocuğunuza mutlaka ne zaman- nereye gideceğiniz hakkında doğru bir bilgi vermeniz gerekir. Kesinlikle yalan söyleyemeyin.

Psikolojisi bozuk olan hangi doktora gidilir?​

Ruhsal sorunlarla ilgili her türlü teşhisi koymak, tedaviyi planlamak, ilaç ve diğer tedavi yöntemlerinin yanı sıra, uygun görülen psikoterapiyi uygulamak da tamamen psikiyatri uzmanlarının sorumluluğu ve yetkisi içindedir.

18 Yaş Altı psikoloğa gidebilir mi?​

18 Yaş Altı psikoloğa gidebilir mi?
Pedagogların hasta görmesi ve tedavi etme yetkisi yoktur. Sadece ailelere çocuk gelişimi üzerine bilgilendirme yapabilir. Yukarda bahsettiğimiz nedenlerdne dolayı 18 yaş altında çocuğunuz bir sorun yaşıyorsa önce Çocuk ve Ergen Psikiyatristinin çocuğunuzu muayene etmesi en uygunudur.

Psikoloğa gitmek ileride sorun olur mu?​

Psikolojik destek almak, ruhsal bozukluğa sahip olmak bir suç değildir. Bu nedenle psikoloğa gitmek, psikolojik yardım yardım almak adli sicile işlemez.

Çocuk psikoloğa nasıl götürülür?​

Çocuk psikoloğa nasıl götürülür?
Ailelerin, küçük yaşlardaki çocuklara, onların canını sıkan şeylerin geçmesi için biriyle görüşeceklerini, orada oyun oynayıp sohbet edeceklerini anlatmaları yeterli olacaktır. İlk seansla birlikte terapist, aileye ve çocuğa, çocuğun yaşına uygun şekilde kim olduğunu ve süreci açıklayacaktır.

Çocuklar psikoloğa gidebilir mi?​

Aileler, yaygın gelişimsel bozukluklar, cinsiyet anomalileri ve kromozomal bozukluklar için psikologlara başvurabilir. Örneğin, otizm, hiperaktivite ve dikkat dağınıklığı, down-sendromu, zeka geriliği, konuşma bozuklukları, öğrenme güçlükleri gibi hastalıkların tedavisinde psikologlardan yardım alınabilinir.

Anksiyete bozukluğu için hangi doktora gidilir?​

Anksiyete bozukluğu için hangi doktora gidilir?
Psikolojik terapi ve ilaç ile kaygı bozukluğu tedavisi gerçekleştirilmektedir. Bunun için ilk yapılması gereken şey ise psikiyatri uzmanına başvurmaktır.
 
Psikoloğa gidemiyor olmanız durumunda yapabileceğiniz çeşitli şeyler bulunmaktadır. İşte bazı öneriler:

1. **Kendine İlk Soruyu Sormak:** Öncelikle neden psikoloğa gitmek istemediğinizi veya gidemediğinizi sorgulayarak başlayabilirsiniz. Kendinize bu konuda açık ve dürüst bir şekilde sorular sorarak durumu netleştirebilirsiniz.

2. **Kendine Yatırım Yapmak: Bütçesel:** Psikologa gitmek maliyetli olabilir, ancak mental sağlığınız için yapılan harcamalar en değerli yatırımlardan biri olabilir. Bütçenizi gözden geçirerek gerekirse alternatif yöntemler arayabilirsiniz.

3. **Kendine Yatırım Yapmak: Zamansal:** Psikologa düzenli gitmek zamanınızı alabilir, ancak bu zamanı mental sağlığınıza yapılmış bir yatırım olarak düşünebilirsiniz. Zaman ayırarak kendinizi önemseyebilirsiniz.

4. **Yardım İstemek:** Psikoloğa gitmek bir adım atmak anlamına gelir ancak psikoloğa gitmekten çekiniyorsanız, yakın çevrenizden veya destek gruplarından yardım istemeyi düşünebilirsiniz. Konuşarak destek almak da önemli bir adım olabilir.

5. **Yer Değişikliği Yapmak:** Eğer mevcut psikologunuzdan veya terapistinizden memnun değilseniz, risk alarak farklı bir terapist arayışına girebilirsiniz. Doğru terapisti bulmak önemli bir adımdır.

Psikolojisi bozuk olan bir kişiye yardım etmek için ise başvurulacak yer genellikle bir psikiyatrist olacaktır. Psikiyatristler ruhsal sorunların teşhisini koyarak tedavi planlarını oluştururlar ve gerekli durumlarda ilaç tedavisi ya da psikoterapi gibi yöntemleri uygularlar.

18 yaş altındaki çocuklar için pedagoglar genellikle hasta görme ya da tedavi etme yetkisine sahip değillerdir. Bu durumda, çocuğun bir sorunu varsa genellikle Çocuk ve Ergen Psikiyatristi ile görüşmek daha uygun olacaktır.

Psikoloğa gitmek ileride herhangi bir soruna yol açmaz. Tam tersine, psikolojik desteği almak ve ruhsal sağlığınızı korumak oldukça önemlidir. Psikoloğa gitmek bir suç değildir ve adli sicile işlemez.

Anksiyete bozukluğu gibi ruhsal sorunlar için bir psikiyatriste başvurmak önemlidir. Bu tür durumlarda psikiyatristiniz size uygun olan tedavi yöntemlerini belirleyerek size yardımcı olacaktır. Tedavi genellikle psikoterapi ve gerektiğinde ilaç tedavisi kombinasyonuyla gerçekleştirilir.
 
Geri
Üst