- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Psikolog zeka testi yapabilir mi?
Wisc-4, sadece Türk Psikologlar Derneği tarafından eğitimlerini tamamlamış psikologlar tarafından uygulanmaktadır. Uygulanan zeka testi ardından aile ve uzman raporları olmak üzere iki farklı rapor hazırlanmaktadır.Zeka ölçümü nasıl yapılır?
Gerçek bir iq testi, özel ortamda, uzman eşliğinde ve güvenilirliği kanıtlanmış testlerle yapılır. Stanford-Binet, Wechsler, Leiter gibi testler, uzman eşliğinde yapılan testlerden bazılarıdır. Bu nedenle, internet ortamında “online iq testi yap” aramalarıyla ulaştığınız testler, gerçekçi sonuçlar vermeyebilir.Zeka ölçüm testleri nelerdir?
Zeka ölçüm testleri nelerdir?Dünya’da ve Türkiye’de kullanılan bir çok zeka testleri bulunmaktadır. Fakat biz Türkiye’de en fazla kullanılan üç farklı zeka testi uygulamasından bahsediyoruz. Bunlardan birincisi WISC-R çocuklar için zeka ölçeği 3, İkincisi WISC-R çocuklar için zeka ölçeği 4 ve son olarak da Stanford-Binet zeka ölçeğidir.
Psikolog zeka testi nedir?
Zeka Testi: Bir Psikolojik Değerlendirme Türü Zekâ testleri, özellikle klinik ve eğitim ortamlarında tanı koyma, yorumlama ve doğru bir eğitim uygulamak için bireyin güçlü ve gelişime açık yanlarını belirlemede önemli araçlardır.IQ testini kim yapar?
Eğitim için gerekli olan IQ testi, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı olarak çalışan resmi bir kurum olan Rehberlik Araştırma Merkezlerinde uzmanlar tarafından yapılabilir. Çocuk ile ilgili oluşturulan rapor ilgili kurumlara gönderilerek işleme konur.Zeka testinde hangi sorular sorulur?
Zeka testinde hangi sorular sorulur?Sözcük Dağarcığı: Çocuğa kendi dilinde öğrendiği kelimeleri kullandıracak sorular sorulur. Yargılama: Çocuğun önüne mantık ve muhakeme becerisini ölçecek problemler konur ve çözmesi istenir. Sayı Dizisi: Sözel zekanın son bölümünde ise çocuğun işitsel hafızasını ölçme amaçlı sorular yöneltilir.
Test zekâ puanını bulmak için kullanılsa da daha çok öğrenme problemleri gibi sıkıntıları tanımlamak, rehabilitasyon ve eğitim programı hazırlamak için kullanılır. Çocuğun zihinsel gelişimi hakkında bilgi verir ve olası sorunlarda erken önlem almak için kullanılır.
90-110 puan aralığı normal zekayı 111-129 puan aralığı parlak zekayı 130-160 puan aralığı üstün zekayı 160 ve üstü puan ise dahiliği gösterir.
En güvenilir IQ testi hangisi?
En güvenilir IQ testi hangisi?Stanford Binet Zeka Testi, dünyada en sık kullanılan ve hala güvenilir olan bir testtir.