- Konu Yazar
Psikolog ve psikolojik danışman aynı şey mi?
Psikolojik Danışman, üniversitelerin eğitim fakültelerine bağlı psikolojik danışma ve rehberlik, rehberlik ve psikolojik danışma veya eğitimde psikolojik hizmetler lisans programları mezunudur. Psikolog, üniversitelerin edebiyat ya da fen-edebiyat fakültelerinin psikoloji bölümü mezunudur.Ruh sağlığı ve hastalıkları psikolog mu?
Ruh sağlığı ve hastalıkları psikolog mu?Psikologlar ise üniversitelerin Fen- Edebiyat fakültelerinde 4 yıllık “Psikoloji” eğitimini tamamlamış, kişilerde var olan sağlıksız duygu, düşünce ve davranışların altında yatan nedenleri konuşarak çözümlemek üzere çalışan ruh sağlığı uzmanlarıdır.
Psikolojik Danışmanlar klinik psikolog olabilir mi?
Psikolojik Danışmanlar klinik psikolog olabilir mi?Niteliği her ne olursa olsun, Lisans mezuniyet ünvanı Psikolog olmayan hiçbir meslek mensubu Yüksek lisans ile Klinik Psikolog olamaz. Buna öğretmen yetiştiren Eğitim Fakültelerinin Psikolojik Danışmanlık ve rehber öğretmenlik bölümü mezunları da dahildir.
Kaygısı bozukluğu için psikolog mu psikiyatri mi?
Türkiye Psikiyatri Derneği, ruhsal sorunlarla ilgili her türlü teşhisin konulması, tedavi planlaması, uygun görülen psikoterapinin uygulanmasının tamamen psikiyatri uzmanlarının sorumluluğu ve yetkisinde olduğunu belirtirken, Türk Psikologlar Derneği bunun, mevcut yasadaki bir boşluktan kaynaklandığını ifade ediyor.PDR mezunu psikolog olarak atanabilir mi?
PDR mezunu psikolog olarak atanabilir mi?Bunlardan bir tanesi de “PDR okuyunca Psikolog olur muyum?” sorusu olabilir. Ne kadar alan olarak benzesek de bunun cevabı ”Hayır”dır.
Uzman psikolojik danışman kime denir?
Uzman psikolojik danışman kime denir?Psikolojik Danışman Kime Denir? Psikolojik danışman, üniversitelerin Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, bölümlerinden mezun olan ve dört yıllık lisans eğitimi alan kimselerdir. Genellikle okul ortamında çocuk ve ergenlerin, eğitim, öğrenme ve gelişim durumlarıyla ilgilenen yardım mesleğidir.
2022 Rehber Öğretmen (Psikolojik Danışman) Maaşları Rehber Öğretmen (Psikolojik Danışman) maaşı ortalama aylık 8689 _TL’dir. En düşük Rehber Öğretmen (Psikolojik Danışman) maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 13125 _TL’dir.