- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Psikolog danışmanlık yapabilir mi?
Evet ; Psikolojik danışma ve terapi aynıdır. Türkiye de; psikolojik danışma veya terapiyi üniversitelerin psikoloji, PDR lisans, Tıp fakülteleri psikiatri uzmanlık düzeyi eğitimi almış kişiler yapar. Eğer bu bölümlerde lisans eğitimi yok ise en az doktora düzeyi PDR, Psikoloji eğitimi alan kişiler yapabilir.Kimler psikolojik danışmanlık merkezi açabilir?
Kimler psikolojik danışmanlık merkezi açabilir?Bir kişinin psikolojik danışma merkezi açmak için ihtiyacı olan bir diğer şey ise klinik psikoloji alanında yüksek lisans yapmış olmasıdır. Yapılan son düzenlemeler ile getirilen bu şart, aslında psikoloji alanında çalışanları ve bu danışmanlık hizmetlerini alanları korumak için getirilmiştir.
Psikolojik danışman nasıl uzman olur?
psikologlar, üniversitelerin fen – edebiyat fakültelerinde bulunan psikoloji bölümünden mezun olurlar ve psikolog ünvanı alırlar. 4 yıllık lisans eğitiminde branşlara ayrılarak klinik, gelişim, endüstriyel ve sosyal psikoloji alanlarında uzmanlaşırlar.psikolojik danışmanlar üniversitelerin 4 yıllık rehberlik ve …Psikolojik danışman kimler olabilir?
Psikolojik danışman kimler olabilir?Psikolojik Danışman Kime Denir? Psikolojik danışman, üniversitelerin Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, bölümlerinden mezun olan ve dört yıllık lisans eğitimi alan kimselerdir. Genellikle okul ortamında çocuk ve ergenlerin, eğitim, öğrenme ve gelişim durumlarıyla ilgilenen yardım mesleğidir.
PDR mezunları rehber öğretmen olabilir, psikolojik danışman olarak, danışmanlık merkezlerinde hizmet verebilir veya kendi işini kurabilir. Ayrıca aile danışmanlığı, klinik psikoloji merkezlerinde ve çocukları için oyun terapi merkezlerinde de iş bulabilirler.
Psikolojik danışman olarak hastanede çalışabilir mi?
Psikolojik danışman olarak hastanede çalışabilir mi?PDR mezunları lisans mezunu olarak hastanelerde çalışamaz. Fakat Klinik Psikoloji yüksek lisansı yaptıktan sonra Klinik Psikolog ünvanı ile hastanelerde çalışabilir.