Psikolog danismanlik yapabilir mi?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
253.114
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Psikolog danışmanlık yapabilir mi?​

Evet ; Psikolojik danışma ve terapi aynıdır. Türkiye de; psikolojik danışma veya terapiyi üniversitelerin psikoloji, PDR lisans, Tıp fakülteleri psikiatri uzmanlık düzeyi eğitimi almış kişiler yapar. Eğer bu bölümlerde lisans eğitimi yok ise en az doktora düzeyi PDR, Psikoloji eğitimi alan kişiler yapabilir.

Kimler psikolojik danışmanlık merkezi açabilir?​

Kimler psikolojik danışmanlık merkezi açabilir?
Bir kişinin psikolojik danışma merkezi açmak için ihtiyacı olan bir diğer şey ise klinik psikoloji alanında yüksek lisans yapmış olmasıdır. Yapılan son düzenlemeler ile getirilen bu şart, aslında psikoloji alanında çalışanları ve bu danışmanlık hizmetlerini alanları korumak için getirilmiştir.

Psikolojik danışman nasıl uzman olur?​

psikologlar, üniversitelerin fen – edebiyat fakültelerinde bulunan psikoloji bölümünden mezun olurlar ve psikolog ünvanı alırlar. 4 yıllık lisans eğitiminde branşlara ayrılarak klinik, gelişim, endüstriyel ve sosyal psikoloji alanlarında uzmanlaşırlar.psikolojik danışmanlar üniversitelerin 4 yıllık rehberlik ve …

Psikolojik danışman kimler olabilir?​

Psikolojik danışman kimler olabilir?
Psikolojik Danışman Kime Denir? Psikolojik danışman, üniversitelerin Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, bölümlerinden mezun olan ve dört yıllık lisans eğitimi alan kimselerdir. Genellikle okul ortamında çocuk ve ergenlerin, eğitim, öğrenme ve gelişim durumlarıyla ilgilenen yardım mesleğidir.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık okuyunca ne olunur?​
PDR mezunları rehber öğretmen olabilir, psikolojik danışman olarak, danışmanlık merkezlerinde hizmet verebilir veya kendi işini kurabilir. Ayrıca aile danışmanlığı, klinik psikoloji merkezlerinde ve çocukları için oyun terapi merkezlerinde de iş bulabilirler.

Psikolojik danışman olarak hastanede çalışabilir mi?​

Psikolojik danışman olarak hastanede çalışabilir mi?
PDR mezunları lisans mezunu olarak hastanelerde çalışamaz. Fakat Klinik Psikoloji yüksek lisansı yaptıktan sonra Klinik Psikolog ünvanı ile hastanelerde çalışabilir.
 
Evet, psikologlar psikolojik danışmanlık yapabilirler. Psikolojik danışma ve terapi genellikle aynı hizmetleri ifade eder. Türkiye'de, psikologlar genellikle üniversitelerin psikoloji, PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) lisans veya tıp fakültelerinin psikiyatri uzmanlık düzeyi eğitimi almış kişilerdir. Eğer söz konusu lisans eğitimi yoksa, en azından doktora düzeyinde PDR veya psikoloji eğitimi almış kişiler de psikolojik danışmanlık yapabilirler.

Psikolojik danışmanlık merkezi açmak isteyenlerin klinik psikoloji alanında yüksek lisans yapmış olmaları gerekmektedir. Son düzenlemelerle getirilen bu şart, psikoloji alanında çalışanları ve danışmanlık hizmetlerini alanları korumak amacıyla konulmuştur.

Psikolojik danışman olabilmek için genellikle kişilerin üniversitelerin Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinden mezun olmaları ve dört yıllık lisans eğitimini tamamlamaları gerekmektedir. Bu süreçte çocuk ve ergenlerin eğitim, öğrenme ve gelişim durumlarıyla ilgilenen yardım mesleği alanında uzmanlaşırlar.

PDR mezunları rehber öğretmen, psikolojik danışman, danışmanlık merkezlerinde hizmet veren veya kendi işini kuran kişiler olabilirler. Ayrıca aile danışmanlığı, klinik psikoloji merkezlerinde veya çocuklar için oyun terapi merkezlerinde de iş bulabilirler.

Son olarak, psikolojik danışman olarak hastanede çalışmak isteyenlerin genellikle Klinik Psikoloji yüksek lisansı yaparak Klinik Psikolog ünvanı alması gerekmektedir. Bu sayede hastanelerde psikolojik danışmanlık hizmeti verebilirler.
 
Geri
Üst