AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

PSİKİYATRİST Mİ PSİKOLOG MU ?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Psikiyatrist ile Psikologlar umumide karıştırılır. Psikiyatristler muayene ahir marazlar çıkartmaya çalışır sonra da teşhis konulan marazlarla ilgili tedavi usullerini kullanmaya başlar ve bunu umumiyetle ilaçlarla yapar. Psikolog Tıp tabibi değildir ve insanın içindeki mutsuzlukları teşhis ederek bu mutsuzlukların alternatif psikoteknik tekniklerle çözümlemeye sarfiyat. Biri birinden daha güzel diye bir çıkarımda bulunmak yanlışsız olmaz. Psikologlar bir cins danışmanlık ve rehberlik yaparken tabipler bilincin direncini ilaçlarla kırmaya kimyasal yollarla değiştirmeye çalışır. Hekim insanın içindeki illeti teşhis ederek işe başlar psikolog insanın içindeki mutsuzluğu teşhis ederek kaynağını kurutmaya çalışır. Her ikisinin de insan tabiatını manaya konusunda uzmanlaşmış ve onların ruh halleriyle muhabereye geçebilmek konusunda yüksek bir entegrasyon becerisine sahip olması gerekir. Armoniye giren hasta/danışan içinde bulunduğu durumdan daha kolay çıkabilirken. Başkaları “Ben meczup miyim”, “Benim bir meselem yok benim dışımdaki herkes sorun” yaklaşımını sürdür ve bir meale içinde bulunduğu kuralların sıkıntılarını kronikleştirmeye başlar.

Bir Psikolog Mu Psikiyatriste Mi Gitmeliyim Kararını Neye Nazaran Vermeliyim?

“İnsan kendi kendinin tabibi olmalıdır” Fakat tabip olsanız bile kendinize doktorluk yapmak konusunda zayıf kaldığınız devranlar olabilir. Bu durumda sıhhatinizi kendinize emanet etmek alanına güvenebileceğiniz bir eksperle yola devam etmelisiniz. Hassas ayarlarınıza dokunacak biri birebir devranda çok güvenebileceğiniz biri olmalı ve her iki bilirkişilik sahasından da yararlanmalısınız. Öncelikle bir psikiyatriste gidip durumunuzla ilgili hekim gözüyle değerlendirilmesini sonra içinizden güzelleşme sürecini başlatmak üzere bir psikologdan yardım almanızı öneririz. Evvel bir psikoloğa gittiyseniz, psikoloğunuz gereksinim görmesi halinde de sizi esasen psikiyatrik muayeneye yönlendirecektir.

Bu metnin telif hakkı Adil Maviş’e aittir. Kaynak gösterilerek yayınlanabilir. Makaledeki haberlere dayanarak rastgele bir teşhis ve tedavi uygulanamaz. Adil Maviş kendi geliştirdiği ve kişinin içsel dinamiklerini en üst seviyede kullanılabilmesine dayalı koçluk ve ferdi danışmanlık hizmeti vermektedir. Bu bağlamda alacağınız hizmet teşhis ve tedavi kapsamında değildir.
 
Geri
Üst