AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Psikiyatrist ayda ne kadar maas alir?

Editör

Yeni Üye

Psikiyatrist ayda ne kadar maaş alır?​

Bir psikiyatrist iş tecrübesi, eğitimi ve çalıştığı kuruma göre aylık maaş almaktadır. Ancak özel sektörde çalışan psikiyatristler 6.000 TL işe başlarken kamu da çalışan psikiyatristler 6.000TL ile işe başlarken uzman psikiyatristler ise 8.000 TL ile işe başlar.

Psikiyatri doktorları ne kadar maaş alır?​

Psikiyatri doktorları ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Psikiyatri Uzmanı | 14.170 | 19.180

Psikiyatrist nasıl olunur maaşı?​

Psikiyatrist Maaşları 2021 Özel sektörde çalışan psikiyatristler 6.000 TL. Kamuda çalışan psikiyatristler 6.000 TL. Uzman Psikiyatristler ilk işe başlarken 8.000 TL. Maaş almaktadır.

Psikiyatrist olmak için kaç sene okunur?​

Psikiyatrist olmak için kaç sene okunur?
Tıbbiye, 6 yıl süren oldukça zor bir okuldur. Tıbbiyeyi bitirdikten sonra ise çeşitli sınavlara girerek ruh sağlığı ve hastalıkları yani psikiyatrist alanında uzmanlık almaya hak kazanmanız gerekir. 6 yıllık eğitimin ardından 4 yıl süresince psikiyatri alanında uzmanlık eğitimi almak gerekir.

Psikiyatrist Sözel mi?​

Bir tıp branşı olan psikiyatri, üniversite sınavında sayısal ağırlıklı puan türüyle öğrenci alır. Psikoloji bölümü ise eşit ağırlık puanla öğrenci kabul eder. Psikoloji, psikiyatrinin aksine sosyal bilimlere yakın durur.

Psikiyatrist olmak için ne yapmalıyım?​

Psikiyatrist olmak için ne yapmalıyım?
Psikiyatrist olmak için önce tıp fakültesi bitirmek ve uzmanlık alabilmek için 10 yıllık eğitimi tamamlamak, psikolog olmak için ise 4 yıllık lisans bölümünden mezun olmak gerekir. Psikiyatristler, ilaç yazma ve ilaç tedavisi uygulama konusunda eğitim alır.

Psikiyatri olmak için ne gerekli?​

Psikiyatrist olmak için tıp fakültesini bitirdikten sonra Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) başarılı olmanız ve asistanlık eğitimi veren bir hastanede en az 4 yıllık bir eğitimi tamamlamanız gerekiyor. Bu eğitim sırasında asistanlık maaşı alacaksınız.

Psikiyatrist olmak isteyenler için oldukça uzun ve zorlu bir eğitim süreci bulunmaktadır. Psikiyatristler, ruh sağlığı ve hastalıkları alanında uzmanlık kazanmış tıp doktorlarıdır. Psikiyatrist olmak için öncelikle tıp fakültesinden mezun olmanız gerekmektedir. Tıp fakültesi eğitimi genellikle 6 yıl sürmektedir. Ardından, psikiyatri alanında uzmanlık alabilmek için çeşitli sınavlara girerek asistanlık eğitimine başlamanız gerekmektedir. Asistanlık eğitimi genellikle 4 yıl sürmektedir ve bu süreçte psikiyatri alanında uzmanlaşacaksınız.

Psikiyatrist maaşları ise çalışılan kuruma, deneyime ve uzmanlık durumuna göre değişiklik göstermektedir. Özel sektörde çalışan psikiyatristlerin maaşı genellikle 6.000 TL ile başlamaktadır. Kamuda çalışan psikiyatristlerin maaşı da 6.000 TL civarında olabilmektedir. Uzman psikiyatristler ise işe başlarken genellikle 8.000 TL gibi bir maaşla başlayabilirler.

Bunun yanı sıra psikiyatrist olmak için sayısal ağırlıklı puan türüyle öğrenci alan tıp fakültelerinden mezun olmalısınız. Psikiyatri, bir tıp alanı olduğundan dolayı sözel ağırlıklı puan türleriyle öğrenci kabul etmez. Psikoloji bölümü ise daha çok sosyal bilimlere yakın olduğu için eşit ağırlıklı puanlarla öğrenci alabilir.

Sonuç olarak, psikiyatrist olmak isteyenlerin sabırlı, özverili ve uzun bir eğitim süreciyle karşı karşıya olduklarını söyleyebilirim. Ancak bu mesleği seçenlerin ruh sağlığıyla ilgilenme, hastalarına yardım etme ve topluma faydalı olma konusunda büyük bir etki yapabileceklerini unutmamak gerekir.

Geri