- Konu Yazar
- #1
Psikiyatriden rapor almak sicile işler mi?
Psikoloji alanından herhangi bir tedavi almanın KBB, dahiliye gibi alanlardan tedavi almayla arasında hiçbir fark yoktur. Sicile işlenen bir durum yoktur.Psikiyatristler hastalarına ne kadar bilgi verir?
Psikiyatristler, zihinsel, duygusal ve davranışsal bozuklukları olan hastaları değerlendirir, teşhis eder ve tedavi eder. Kapsamlı psikiyatrik değerlendirmeler yaparlar, tedavi planları geliştirirler, ilaç yazarlar ve tedavi sonuçlarını değerlendirirler.Akıl hastası olan biri hastaneye nasıl yatırılır?
Akıl hastası olan biri hastaneye nasıl yatırılır?Kliniğe hasta yatışı acil servis veya AMATEM polikliniklerinden olur. Bunun dışında bir yatış yolu yoktur. Poliklinikten yatışlar randevu sistemine göre gerçekleştirilir. Hastanın tedavi motivasyonu ve isteği esas olup kliniğe kendi isteğiyle yatarak tedavi olmak isteyen hastalar kabul edilir.
Akıl hastanesine hangi hastalar yatış?
Doç. Dr. Semra Baripoğlu, benzer nedenlerle doğum sonrası depresyon, ağır kaygı bozukluğu, ağır şiddette seyreden obsesif kompulsif bozukluk, panik bozukluğu, yeme bozukluğu, madde kullanımına bağlı zehirlenme ya da diğer psikiyatrik durumlarda da yatarak tedavinin gerekli olduğunu ifade etti.Psikiyatriye gitmek neye engel?
Madde hükmüne göre her türlü akıl hastalığı değil, sadece görevin devamlı yapılmasına engel olabilecek nitelikteki rahatsızlıklar memur olmaya engel görülmüştür. Memuriyete atanma koşulu olarak aranan bu şartın görevdeki memurlara etkisi ise Kanunun 98. maddesi bağlamında ortaya çıkmaktadır.Psikiyatri raporu almak memurluğu etkiler mi?
Psikiyatri raporu almak memurluğu etkiler mi?herhangi bir sorun olmaz. kadrolara girişte sağlık raporu alınırken pskiyatri bölümünden de rapor alınıyor. hali hazırda memuriyete engel bir rahatsızlık yoksa, ki onda da bağımlılık ve kendine zarar verme eğilimi temelli bir muayene oluyor, sorun olmaz.
Hastanın bağımlılık öyküsünün olup olmadığı, daha önceki dönemlerde psikolojik yardım alıp almadığı, aile ve çocukluk öyküsü, cinsel hayatı, inancı, hobileri, kültürel etmenler, geçirilen travmalar ve yaşam şekli gibi bilgiler de psikiyatri muayenesinde yöneltilen sorular arasında yer almaktadır.
Psikiyatri uzmanı olmak için öncelikle tıp fakültelerinde 6 yıllık eğitimin tamamlanması gerekir. Bu 6 yıllık eğitimin ardından 4 yıl süresince psikiyatri alanında uzmanlık eğitimi almak gerekir. Ancak 10 yıllık temel eğitimin ardından psikiyatri uzmanı olunabilmektedir.
Psikolojisi bozuk insan nereye şikayet edilir?
Psikolojisi bozuk insan nereye şikayet edilir?-ALO 170 hattı üzerinden psikolojik taciz şikayet başvuruları, başvuruyu yapan kişinin kamu veya özel sektörde çalışmasına bağlı olarak farklı şekilde değerlendirilmektedir.
Şizofrenler akıl hastanesine yatar mı?
Şizofreni hastaları her zaman hastanede yatarak tedavi edilir.Depresyon hastaları hastaneye yatar mı?
Psikiyatrik hastalıklar arasında, tedaviye en kolay cevap alınanlardan biridir. Ancak tüm depresyon olgularının yaklaşık %10 kadar bir kısmında tablo şiddetlidir, ya da tedaviyi güçleştiren bir faktör vardır. Bu durumlarda tıbbi aciliyet nedeniyle yatarak tedavi tercih edilir.Psikiyatriye gitmek işe girmeye engel mi?
Psikiyatriye gitmek işe girmeye engel mi?657 sayılı Kanunun 48. maddesine göre akıl hastalığı olarak ifade edilen psikolojik rahatsızlıklar engelli statüsünde personel alımlarında bir sorun oluşturmamaktadır.