AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Psikiyatride remisyon ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Psikiyatride remisyon ne demek?​

Remisyon = Recovery: Standart bir ölçüm aracı (Örn: Hamilton Depresyon Ölçeği) ile saptanan depresyon belirtilerinde en az P azalmadır. Ancak bu kelimeler eş anlamlı kullanılsa da arada ufak bir fark vardır. Remisyon 2 aydan kısa süreli iyileşme, recovery ise 2 aydan uzun süreli iyileşmeye denmektedir.

Remisyonda olmayan ne demek?​

Fiziki muayene ve test sonuçlarının karşılaştırılması neticesinde kanser bulgusuna rastlanmamış ise tam remisyondan bahsedilebilir. Uygulanan testler neticesinde kanser hücrelerinin halen tespit edilebildiği fakat boyut olarak küçüldüğü hallerde ise kısmi remisyon durumu söz konudur.
Alevlenme ve remisyon nedir?
Remisyon, kronik bir hastalığın seyri sırasında, hastalığın semptomlarının azaldığı veya kaybolduğu dönemdir. Ülseratif kolit, Crohn, FMF (ailevi akdeniz ateşi) gibi, döngüsel hastalıkların (alevlenme-düzelme), iki atak arasındaki semptomsuz dönemine remisyon denir.
Remisyon nasıl kullanılır?
Remisyon, kronik hastalığı olduğu bilinen kişilerde hastalık belirtilerinin azalması ya da belirtilerin bulunmadığı durumlar için kullanılır. Remisyon bir tedavi değildir. Çoğunlukla aktif kanser ya da hastalık belirtilerinin görülmediği zaman aralıkları için kullanılır.

Hastalığın remisyonda olması ne demek?​

Remisyon, kronik hastalığı olduğu bilinen kişilerde hastalık aktivitesinin bulunmadığı durumlar için kullanılan tıbbi bir terimdir. Çoğunlukla aktif kanser ya da inflamatuvar bağırsak hastalığı belirtilerinin görülmediği zaman aralıkları için kullanılır.

Tedavi ile remisyona girmiş bulunan bir hastalığın tekrar ortaya çıkmasına ne denir?​

Nüks ALL: Tedavi olup remisyona girmiş (iyileşmiş) olan ALL bir süre sonra yeniden ortaya çıkmıştır. Hastalık nüksü kendini kanda, kemik iliğinde veya vücudun herhangi bir yerinde gösterebilir.
Relapse ne demek tıp?
Relaps bir kişinin geçmişte yakalandığı bir rahatsızlıktan tekrar etkilenmesi durumunda kullanılan tıbbi bir terimdir. Bu rahatsızlık fiziksel ya da psikolojik bir durum olabilir. Depresyon, bipolar bozukluk, multipl skleroz, kanser ya da madde bağımlılığı bu tür durumlara örnek gösterilebilir.
Tam remisyon nedir tıp?
Remisyon, kronik rahatsızlıkları bulunan kişilerde bu rahatsızlığın ortaya çıkmasına neden olan belirtilerin sona ermesi anlamına gelmektedir. Hastalık tedavisi bazen devam etse de belirtileri kesilebilir. Bu durum tam da remisyon ifadesini anlatmaktadır.
Akut lenfoblastik lösemide (ALL) tek bir kök hücrenin DNA’sına aldığı genetik bir hasar sonucu oluşan lenfoblastların anormal bir şekilde kontrolsüz ve aşırı çoğalması söz konusudur. Lenfoblastlar kemik iliğinde çoğalır ve buradan kana ve beyin-omurilik gibi diğer organlara geçerler.
Nofap relapse olmak nedir?
Reboot: Nofap süreci ile birlikte fabrika ayarlarına dönülmesi. Relapse: Eski bağımlılık durumuna dönülmesi anlamına gelir.
Replase etmek nedir tıp?
Relapse teriminin tıbbi anlamı; n.&v. 1. Nüksetme, yeniden hastalanma, relaps; 2. Nüksetmek, tekrar fenalaşmak.

Erken tam remisyon ne demek?​

Bağımlılığı izleyen ilk 12 ay rölaps riskinin özellikle yüksek olduğu bir zaman olduğu için bu dönem “erken remisyon” olarak adlandırılmıştır. On iki aylık erken remisyon dönemi bağımlılık için relaps olmaksızın geçtikten sonra kişi “kalıcı remisyon”a girer.

ALL tanısı nasıl konur?​

Tam kan sayımında, lökosit sayısında anormallikler (lökosit sayısı yüksek, düşük veya nadiren normal olabilir), anemi (kırmızı kan hücrelerinin azalması) ve trombosit sayısında azalma saptanır. Periferik yaymada blastların görülmesi tanıyı destekler. Kesin tanı için kemik iliği biyopsisi yapılması gerekir.
ALL Nedir tedavisi?
Erişkinlerde akut lenfositik löseminin (ALL) esas tedavisi uzun süreli kemoterapi (kemo) kullanımını içerir. Son birkaç yıl içinde doktorlar tedaviye daha fazla cevap veren daha yoğun kemoterapi rejimleri kullanmaya başladılar. Fakat bu rejimler, düşük beyaz küre sayısı gibi daha fazla yan etkilere neden olmaktadırlar.
 
Geri
Üst