Prugoki Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Resimli Prugoki Tarifi
Prugoki Tarifi Nasıl Yapılır?
Prugoki Yapılışı

1 kg antrekot (butun)
3 adet taze soğan
2 diş sarmısak
6 corba kaşığı soya sosu
1 corba kaşığı susam susam yağı veya sıvıyağ

Hazırlanışı
Butun olarak aldığınız antrekotu cok ince dilimler halinde kesip derin bir kaba koyun Soğanları kıyıp sarımsakları dovun Bir nevi terbiye icin, icine soya sosu, ince kıyılmış taze soğan, dovulmuş sarmısak, susam yağı veya sıvıyağ ve bir parca da susam atarak adeta yoğurur gibi elinizle karıştırın Bu terbiye ete nefis bir koku ve lezzet verir

Daha sonra ızgaranızı kızdırarak etlerinizi kızartın Etlerin suyunu kaybetmemesi ve kurumaması icin bir tarafları kızarınca hemen cevirin ve diğer tarafları cok kızarmadan alın Eğer ızgaranız yoksa yapışmayan bir tavada etleri kızartabilirsiniz Daha sonra sıcak olarak olarak haşlanmış pirincle servis yapın
imagesprugokitarifiresimli5ad424afb87b9
 
Geri
Üst