SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Resimli Prugoki Tarifi
Prugoki Tarifi Nasıl Yapılır?
Prugoki Yapılışı
1 kg antrekot (butun)
3 adet taze soğan
2 diş sarmısak
6 corba kaşığı soya sosu
1 corba kaşığı susam susam yağı veya sıvıyağ
Hazırlanışı
Butun olarak aldığınız antrekotu cok ince dilimler halinde kesip derin bir kaba koyun Soğanları kıyıp sarımsakları dovun Bir nevi terbiye icin, icine soya sosu, ince kıyılmış taze soğan, dovulmuş sarmısak, susam yağı veya sıvıyağ ve bir parca da susam atarak adeta yoğurur gibi elinizle karıştırın Bu terbiye ete nefis bir koku ve lezzet verir
Daha sonra ızgaranızı kızdırarak etlerinizi kızartın Etlerin suyunu kaybetmemesi ve kurumaması icin bir tarafları kızarınca hemen cevirin ve diğer tarafları cok kızarmadan alın Eğer ızgaranız yoksa yapışmayan bir tavada etleri kızartabilirsiniz Daha sonra sıcak olarak olarak haşlanmış pirincle servis yapın
imagesprugokitarifiresimli5ad424afb87b9
Prugoki Tarifi Nasıl Yapılır?
Prugoki Yapılışı
1 kg antrekot (butun)
3 adet taze soğan
2 diş sarmısak
6 corba kaşığı soya sosu
1 corba kaşığı susam susam yağı veya sıvıyağ
Hazırlanışı
Butun olarak aldığınız antrekotu cok ince dilimler halinde kesip derin bir kaba koyun Soğanları kıyıp sarımsakları dovun Bir nevi terbiye icin, icine soya sosu, ince kıyılmış taze soğan, dovulmuş sarmısak, susam yağı veya sıvıyağ ve bir parca da susam atarak adeta yoğurur gibi elinizle karıştırın Bu terbiye ete nefis bir koku ve lezzet verir
Daha sonra ızgaranızı kızdırarak etlerinizi kızartın Etlerin suyunu kaybetmemesi ve kurumaması icin bir tarafları kızarınca hemen cevirin ve diğer tarafları cok kızarmadan alın Eğer ızgaranız yoksa yapışmayan bir tavada etleri kızartabilirsiniz Daha sonra sıcak olarak olarak haşlanmış pirincle servis yapın
imagesprugokitarifiresimli5ad424afb87b9