AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

PRP ile kok hucre ayni sey mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

PRP ile kök hücre aynı şey mi?​

* PRP ve Kök Hücrenin birbirinden farkı yoktur: PRP veya TZP, trombositten zengin bir kan ürünü olup doku iyileştirici hormonlar içermekte ancak kök hücre içermemektedir. Kök hücreler ancak kemik iliğinden ya da yağ dokusundan elde edilebilmektedir.
PRP tedavisi tehlikeli mi?
PRP tedavisi tamamen kişiye özel olduğundan dolayı herhangi bir yan etki beklenmez. Kişinin kendi kanı kullanıldığı için alerji riski düşüktür. Enjeksiyon bölgesinde birkaç saat süren kızarıklık dışında olumsuz bir etki oluşmaz.
PRP herkes yapabilir mi?
Genel olarak PRP işlemi herkese uygulanabilir. Fakat kan sulandırıcı ilaçlar alanlar, kanser hastaları ya da kanseri atlatmış olanlar, otoimmün hastalığından muzdarip kişilere, hamile ve emziren kişilere yapılamaz. Bunun yanı sıra eğer uygulamanın yapılacağı alanda enfeksiyon ve iltihap varsa yine PRP uygulanamaz.

Sanakin mi PRP mi?​

SANAKİN her ne kadar PRP gibi kendi kanımız kullanılsa da asla BİR PRP YÖNTEMİ DEĞİLDİR. PRP de saç ve cilt yenileme için bir çok alakasız hücresel içerik de mevcuttur. Oysa SANAKİN AKILLI PLAZMADA kan özel Sanakin kitlerine alınır sonra 3 saat 37 derece sıcaklıkta özel inkübatörde bekletilir.
PRP kök hücre tedavisi nasıl yapılır?
Uygulama hastadan alınan kanın özel bir tüpe konularak santrfüj işlemine tabii tutulduktan sonra bileşenlerine ayrıştırılması ve elde edilen zenginleştirilmiş plazmanın (PRP), yine aynı hastaya geri verilmesi işlemidir. İşlem süresi ortalama 30 dakika sürer. İşlem sırasında ve sonrasında acı hissedilmez.
PRP uygulaması nedir ne işe yarar?
PRP tedavisi kişinin kendi kanından elde edilen plazma ile yavaşlayan hücre yenilenmesinin yeniden sağlamasıdır. PRP tedavisiyle cilt gençleştirme, saç dökülmesi ve ortopedik rahatsızlıkların tedavisi yapılabilmektedir.

PRP ne kadar sıklıkla yapılmalı?​

PRP seansları genellikle 2 hafta aralıklarla uygulanır. Kişinin ihtiyacına ve hastalığına göre ortalama 3-8 seans olacak şekilde planlanır. Saç dökülmesi ve cilt gençleştirme için mezoterapi ile kombine edilebilir. Seanslar tamamlandıktan sonra yılda 1-2 kez olmak üzere enjeksiyonlara devam edilebilir.
PRP nin etkisi ne kadar sürer?
Yapılan bilimsel çalışmalarda PRP uyguaması sonrası 2 haftada klinik cevabın gözlendiği ve bu cevabın 2-3 ay sürdüğünü görmekteyiz. Uygulamadan hemen sonra ciltte sağlıklı bir parlaklık ortaya çıkar.
PRP kimler yapamaz?
PRP kimlere uygulanmaz? Kan sulandırıcı alanlara, kanser öyküsü olanlara, kan hastalığı olanlara, otoimmün hastalığı olanlara, yapılacak alanda enfeksiyon ve iltihap olanlara, hamile ve emzirenlere uygulama yapılmaz.

En iyi PRP kiti hangisi?​

T-LAB PRP Kit, sizin en yüksek PRP dozunu elde etmeniz, uygulamalarınızda en iyi sonucu almanız için geliştirilmiştir. T-LAB PRP Tüpleri, PRP elde etmek için özel tasarlanmış ve yüksek kalite standartlarında tıbbi cihaz olarak üretilmişlerdir. CE Sınıf IIb sertifikasıyla PRP Kit olarak belgelidir.
PRP mi hyalüronik asit mi?
Hyaluronik asit ve PRP uygulamasına gelince başka faktörler işin içine giriyor. Etkinlik anlamında bakıldığında PRP hyaluronikasite göre daha etkilidir. Ağrıyı azaltma ve fonksiyonelliği arttırmada daha başarılıdır.
 
Geri
Üst