AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Provizyonda bekleyen islem ne kadar bekler?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.025
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Provizyonda bekleyen işlem ne kadar bekler?​

Provizyonda bekleyen işlem, kredi kartından harcama yapılması dahilinde hesap ekstresine yansıma sürecidir. Bu süreç genellikle 1 gün sürer. Harcama tutarı provizyon sürecinden geçerek limitten düşürülür.

Açık Provizyon ne anlama gelir?​

Açık provizyon kelimesini anlamı; banka kartı veya kredi kartı ile yapılan herhangi bir alışveriş sonrası ödeme yapılırken, kartınıza ait provizyonlar ortaya çıkar. Ödeme olması için onay bekleyen işlemlere (provizyondaki işlemler) veya açık provizyon işlemleri denir.

Provizyondaki para ne zaman hesaba geçer?​

Provizyondaki para ne zaman hesaba geçer?
Ödemenin ardından provizyon bekleme süresi genellikle bir gündür. Farklı bankalara ait POS cihazlarından yapılan işlemlerde bu süre uzayabilir. Ancak farklı bir POS üzerinden işlem yapılsa da bekleyen provizyon genellikle en geç iki gün içinde hesaba yansır ve bu süre kesinlikle yedi günü geçmez.

Provizyondaki işlem ne zaman düşer?​

Ziraat Provizyondaki işlem ne zaman düşer?​

Harcamanızda bir güvenlik sorunu olmadığı takdirde, provizyonda bekleyen işlem ertesi gün onay alır ve kartınıza kaydedilir. Genellikle provizyon süresi 1 gündür. Ancak işlem yapılan pos ve kullandığınız kartın bağlı olduğu banklar farklı ise, provizyon süresi 2 güne kadar uzayabilir.

Açık Provizyon ne kadar sürer?​

Açık Provizyon ne kadar sürer?
Genellikle provizyon süresi 1 gündür. Ancak işlem yapılan pos ve kullandığınız kartın bağlı olduğu banklar farklı ise, provizyon süresi 2 güne kadar uzayabilir. Bu gibi durumlarda, bankanızla görüşerek işlem hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Açık Provizyonda bekleyen işlem nedir?​
Kredi kartı ile yapılan alışverişin ardından banka onayı bekleyen ödemeler açık provizyon olarak da adlandırılır. Ödeme yapıldıktan sonra kredi kartı limitinden düşen bakiyenin onaylanarak alışveriş yapılan işyerine aktarılması ve müşterinin hesap hareketlerine yansıması süreci, açık provizyon süresi olarak tanımlanır.
Provizyon kodu ne demek?​
Fransızca kökenli bir kelime olan provizyon, Türkçede “karşılık” anlamına geliyor. Kart ile bir ödeme yapıldığında, banka provizyon süresi boyunca işlemin güvenilirliğini ve limit bilgilerini kontrol ediyor. Provizyon sürecini ise en basit tanımıyla “ön onay süresi” olarak nitelendirebiliriz.
 
Provizyon süreci, genellikle kredi kartı harcamalarının hesap ekstresine yansıması için gereken süredir. Bu süreçte harcama tutarı provizyon sürecinden geçer ve limitten düşürülür. Genellikle provizyon süresi 1 gündür ancak farklı bankalara ait POS cihazlarından yapılan işlemlerde bu süre uzayabilir. Başka bir POS üzerinden yapılan işlemlerde bile provizyon genellikle en geç iki gün içinde hesaba yansır ve bu süre 7 günü geçmez.

Açık provizyon ise, banka kartı veya kredi kartıyla yapılan alışveriş sonrasında ödeme yapılırken ortaya çıkan provizyonlardır. Ödeme yapılması için onay bekleyen işlemler veya açık provizyon işlemleri olarak adlandırılır.

Provizyondaki işlemler genellikle ertesi gün onay alır ve kartınıza yansır. Ancak işlem yapılan POS ve kullanılan kartın bağlı olduğu bankalar farklı ise, provizyon süresi 2 güne kadar uzayabilir.

Açık provizyon süresi genellikle 1 gündür, fakat farklı bankaların POS cihazları kullanıldığında veya kartlar farklı bankalara ait olduğunda süre 2 güne kadar uzayabilir. Bu durumda bankanızla görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Provizyon kodu ise, kredi kartıyla yapılan ödemelerde bankanın işlemi kontrol etmek, güvenilirliğini değerlendirmek ve limit bilgilerini doğrulamak için uyguladığı ön onay sürecini ifade eder. Fransızca kökenli olan "provizyon" kelimesi, Türkçede "karşılık" anlamına gelmektedir.
 
Geri
Üst