AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Protokolde damga vergisi olur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Protokolde damga vergisi olur mu?​

Yapılan protokol ile sözleşme rakamında miktar artırımı bulunuyor ise, artırım yapılan miktar üzerinden vergi alınacaktır. Belli para tutarı ihtiva etmeyen ana sözleşmede yapılan değişiklik protokolü damga vergisine tabi olmamalıdır.

Faturadan damga vergisi kesilir mi?​

Kanunda faturalar üzerinden Damga Vergisi kesintisi yapılacağına dair açık bir hüküm bulunmamaktadır. Tebliğ, ihale karar ve sözleşmeleri dışında fatura, ödeme emri belgesi veya mal veya hizmet alımı karşılığı düzenlenen diğer belgeler üzerinden Damga Vergisi kesintisi yapılamayacağı yönünde hüküm içeriyor.
Damga vergisi hangi tutar üzerinden alınır?
1- Sözleşmeleri imzalayanlar damga vergisi ödemekle mükelleftir. 2- Sözleşmeler üzerinden alınacak damga vergisi oranı binde 9,48’dir. 3- Bir nüshadan fazla olarak düzenlenen sözleşmelerin her nüshası ayrı ayrı aynı miktar veya oranda damga vergisine tabidir.
Sözleşmelerde damga vergisi ödemek zorunlu mu?
Hayır olmaz. Sözleşmenin geçerlilik şartı için damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunmamaktadır.

Damga vergisi beyannamesi vermek zorunlu mu?​

SÜREKLİ DAMGA VERGİSİ MÜKELLEFLERİ HER AY DAMGA VERGİSİ BEYANNAMESİ VERECEKLER Mİ? Bununla birlikte sürekli damga vergisi mükellefiyeti tesis ettiren mükellefler tarafından, kanuni süresi içinde beyan etmeleri gereken damga vergisinin bulunmaması durumunda damga vergisi beyannamesi verilmesine gerek yoktur.

Damga vergisi matrahına KDV dahil edilir mi?​

Resmi makamlara sunulan dolayısıyla damga Vergisinin konusuna giren Sözleşmelerden Kaynaklanan Damga Vergisi, ithalat sırasında ödenen bir vergi olmadığı için; ithalatta KDV Matrahının da bir Unsuru değildir.
Damga vergisi nasıl ödenir?
Damga vergisi nasıl ödenir? Damga vergisinin iki şekilde ödenmesi mümkündür. Bunlardan birine ‘Nispi Ödeme’ denir ve binde 8,25 olarak hesaplanır. İkinci seçenek ise Maktu Şekilde ödemedir ve 30 TL olarak ödenir. Şayet sözleşmede değer belirtilmemişse damga vergisi maktu alınır, değer varsa nispi alınır.
Damga vergisi nedir?
Damga Vergisi, her türlü sözleşmeden doğan ve devlet tarafından alınan bir vergi çeşididir. Açılımına bakmak gerekirse; kişiler ve kurumlar arasındaki anlaşma ve işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olduğunu söyleyebiliriz.

Damga vergisi tutarı neye göre hesaplanır?​

Damga vergisi tutarı neye göre hesaplanır? Damga vergisine konu olan kağıtların nüshasına göre damga vergisi hesaplanır. Bununla birlikte suret veya fotokopi damga vergisinin kapsamında değildir. İdareye sözleşmeyi ibraz eden kişi damga vergisini ödemekle yükümlü olur.

Damga vergisi, devlet tarafından alınan vergidir.?​

En kısa ve net tanımıyla Damga Vergisi, her türlü sözleşmeden doğan ve devlet tarafından alınan bir vergi çeşididir. Açılımına bakmak gerekirse; kişiler ve kurumlar arasındaki anlaşma ve işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olduğunu söyleyebiliriz.
 
Geri
Üst