Protez sutyen ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Protez sütyen ne demek?​

Protez sütyen, göğüsleri alınmış kadınlar için üretilen bir sütyen modelidir. Sütyenin cup bölümünde, cep kısımları bulunur. Bu kısımlara, protez göğüsler yerleştirilir ve dışarıdan bakıldığında, herhangi bir fiziksel farklılık hissedilmez.

Medikal sütyen ne kadar kullanılmalı?​

Meme büyütme ameliyatı sonrası sütyenin ne kadar süre giyilmesi gerekir? Göğüs büyütme ameliyatlarından sonra özel cerrahi sütyen her hastaya giydirilir. Bu sütyeni hastalarımızın 3-4 hafta giymelerini isteriz. Bu süre içinde 5-7 gün arayla doktorunuzun önerisi doğrultusunda sütyeniniz yıkanabilir.

Medikal sütyen ne işe yarar?​

Medikal sütyen ne işe yarar?
Cildi nemlendirir, yumuşaklık sağlar, rahatlatıcı etkisi vardır, enfeksiyon ve iritasyonu engeller, antioksidandır ve yaşlanma karşıtıdır.

Göğüs protezi nasıl kullanılır?​

Göğüs protezi nasıl kullanılır?
Göğüs protezi ameliyatları; çoğunlukla genel anestezi altında yapılır. Memelere uygulanacak olan ameliyat türüne göre kesi atılır ve kişinin yapısına uygun göğüs protezi yerleştirilerek işlem tamamlanır. Ameliyat tamalandıktan sonra; kesi atılan yer dikiş yada benzer yöntemlerle kapatılarak bandajlanır.

Mastektomi sütyeni nedir?​

Meme ucu koruyucu mastektomi: Cilt, meme ucu ve periferik meme dokusunun sağlam bırakıldığı yenilikçi mastektomi tekniğidir. Deri koruyucu mastektomi: Meme dokusu ve meme ucu çıkarılırken memenin yeniden yapılandırıldığı ve cildin sağlam bırakıldığı mastektomi operasyonudur.

Meme ameliyatı sonrası sütyen nasıl olmalı?​

Estetik ameliyat sonrası hastalarımıza 1 ay boyunca balensiz, demirsiz sporcu sütyeni dediğimiz sütyenler öneriyoruz. Sütyenin göğüs dokusuna bası, iz yapmaması gerekir. Dikiş yerinin üzerinde baskı oluşturmamasını tercih etmekteyiz. Ameliyattan 1 ay sonra ise balenli sütyen kullanılabilinir.

Meme protez nasil yapilir?​

Meme protez nasil yapilir?
Meme Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır Silikonlar, meme altından açılan 4-5 cm’lik kesiklerden girilerek yerleştirilir. Protez, meme dokusu içine yerleştirilmemektedir. Meme dokusunun altına veya göğüs kafesinin önünde bulunan kasın altına yerleştirilebilmektedir.
 
Protez sütyen, göğüslerini almış kadınlar için özel olarak tasarlanmış bir sütyen modelidir. Sütyenin cup bölümünde yer alan cep kısımlarına protez göğüsler yerleştirilir ve dışarıdan bakıldığında herhangi bir fiziksel farklılık hissedilmez. Bu sayede kadınlar, protez göğüslerini daha rahat ve doğal bir şekilde taşıyabilir.

Medikal sütyen ise sadece meme büyütme ameliyatları sonrasında değil, genel olarak sağlık sorunları yaşayan veya hassas cilde sahip kişiler için kullanılan bir sütyen türüdür. Medikal sütyenler cildi nemlendirir, yumuşatıcı etkiye sahiptir, enfeksiyon ve iritasyonu engeller, antioksidan özellik gösterir ve yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir.

Göğüs protezi kullanımı ise genellikle genel anestezi altında gerçekleştirilen ve kişinin yapısına uygun olarak göğüs bölgesine yerleştirilen protezlerle ilgilidir. Ameliyat sonrası önemli olan sütyen seçimidir. Özellikle meme ameliyatları sonrası hastalara uygun sütyen önerilir ve doktorun talimatına göre sütyenin kullanımı devam ettirilir.

Meme protezlerinin yapımı ise genellikle silikon malzeme kullanılarak gerçekleştirilir. Meme büyütme ameliyatında, meme altından yapılan kesiklerden girilerek protezler yerleştirilir. Protez, meme dokusu içine değil genellikle meme dokusunun altına veya göğüs kafesinin önündeki kasın altına yerleştirilir. Bu operasyonlar genel anestezi altında yapılmaktadır.

Mastektomi sütyeni ise meme cerrahisinden sonra kullanılan özel sütyen türlerindendir. Bu sütyenler, meme ucu koruyucu mastektomi veya cilt koruyucu mastektomi gibi farklı tekniklere göre tasarlanmış olabilir. Bu sütyenler, hastaların ameliyat sonrası rahat etmelerine ve doğru iyileşmeyi desteklemeye yardımcı olur.
 
Geri
Üst