AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Proses denetimi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Proses denetimi nedir?​

Yaklaşım Proses ve Ürün yönetimi kurgusunun tüm adımlarını en ince detayda sorgulayarak Üretim veya hizmet sunumunun nasıl gerçekleştirildiğini de inceler. Denetim sonrasında, tüm aşamaları kapsayan bir puanlama ve buna bağlı Sistem, Proses ve Ürün kabiliyet başarısı ortaya konmaktadır.

VDA denetimi nedir?​

VDA 6.3 Proses Denetimi, VDA (Verband der Automobilindustrie e.V.) organizasyonunun hazırladığı otomotiv ana sanayilerinin ihtiyaçlarına cevap vermek üzere hazırlanmış olan bir denetim kılavuzudur.
VDA belgesi nasıl alınır?
Taraf IATF – Otomotiv Denetçileri arasından VDA 6.3 Proses Denetimi için Yetkilendirilmiş Eğitmenler tarafından gerçekleştirilir ve sonunda sınav yapılır. Sınavda başarılı olanlara; DQS Academy tarafından “VDA 6.3 Internal Auditor- Training Certificate” verilir.
ISO 9001 denetimi nasıl yapılır?
Kalite Yönetim Sistemi-Yerinde tetkik için:
- Toplam gün sayısının belirlenir.
- Denetçi ve/veya uzman sayısının, denetçi derecesi ( tecrübesinin ) belirlenir.
- Eğer var ise diğer işletmelerin (projeler)
- Tetkik için planlama yapılır.
- Belgelendirme kapsamı teyit (konfirme) edilir.
- Her bir standart maddesi yorumlanır.

Iatf 16949 belgesi nasıl alınır?​

ISO 16949 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi oluşturulup uygulandıktan sonra uluslara arası akredite belgelendirme kurumları ile anlaşıp kurulan kalite sistemi denetlenir ve ISO 16949 standardına uygun bir kalite sistemi var ise belgelendirme kurumu tarafından ISO 16949 Belgesi sertifikası verilir.

PSCR ne demek?​

Ürün güvenlik ve uygunluk temsilcileri (PSCR), kalite, proje, satınalma müdürleri, kalite sistem sorumluları ile genel müdürler.
VDA lisansı nedir?
VDA AdBlue – Üretim ve Dağıtım Zincirindeki Kuruluşlar için Kalite Yönetim Sistemi – Lisansı: AdBlue üretim ve dağıtım zincirinde yer alan üreticiler, lojistik, depolama, ticari vb. kuruluşlar için olmaz olmaz bir kalite yönetim sistemi ve dolayısı ile görev yapabilmek adına olmazsa olmaz bir lisans, belgedir.
VDA 2 nedir?
VDA 2 PPF – Ürün ve Üretim Süreci Onayı – SOP’ye geçmeden, ön seri aşamasında üretim sürecimizin ve ürünlerimizin hangi şartlara göre ne şekilde onaylanması gerektiğini ve onaylarımızı nasıl ispatlayacağımızı ve bu dokümanların hangisinin müşteriye sunulacağını belirleyen bir standarttır.
VDA 6.5, ürün denetimi yıllık planlarının yönetilmesinde bir rehberdir. VDA 6.5 Ürün Denetimi metodu ile müşteri istekleri tanımlanabilir, ürünler bunlara göre denetlenebilir ve gerektiğinde iyileştirme faaliyetleri uygulanabilir.
İç Denetimde Dikkat Edilecek Hususlar?
IATF 16949 sertifikası ne işe yarar?
ISO 9000 / ISO 9001 sistemi ile birlikte IATF 16949:2009, otomotiv ile ilgili ürünlerin tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, montajı ve servis hizmetleri için konulan kalite sistem gerekliliklerini belirlemektedir.
16949 sertifikası nedir?
Iso 16949 Nedir? Otomotiv sektörüne yönelik sürekli iyileştirme ve hataların önlenmesi, atıkların azlatılması ve tedarik zinciri için tasarlanmış bir standarttır. Uluslararası Otomotiv Görev Gücü (IATF) ve Uluslararası Standardizsayon Kurumu ISO trafından Mart 2002 tarihinde yayınlandı.

PSCR eğitimi nedir?​

AMAÇ: PSCR eğitimi ile katılımcılarımız öncelikle VDA Ürün Bütünlüğü (VDA Product Integrity) kılavuzuna hakim olarak ürün bütünlüğü, ürün güvenliği ve yasal sorumluluklar hakkında bilgi sahibi olacaklardır.

VDA 2 Ppf nedir?​

VDA 2 PPF; Otomotiv sektörü içerisinde ürün devreye alma proseslerinin ve spesifik olarak Alman OEM yaklaşımlarının ele alınması ve öğrenilmesidir. VDA 2;. Nisan ayında güncellenen eğitimde üretim süreci ve onay prosedürü açıklanmaktadır.

Geri