Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Prosedur neden onemlidir?

Editör

Yeni Üye

Prosedür neden önemlidir?​

Proses standardizasyonu oluşmasını sağlar. Bu durum da kaliteyi arttırır. İş faaliyetlerindeki tüm riskleri ortaya koyar. Kurumların proaktif tutum geliştirme becerisini güçlendirir.

Prosedür ve talimat arasındaki fark nedir?​

Prosedür ve talimat arasındaki fark nedir?
Prosedürler detaylı anlatım içermektedirler. Talimatlarsa, bu küçük departmanlar içerisinde neyin nasıl yapılacağını emir dili gibi anlatımla ifade eden, hangi işin nasıl yapılacağını ve yapılması istenen şeylerin yazıldığı TALİMAT ‘lardır.

Prosedür insan ne demek?​

Prosedür insan ne demek?
En genel tanımı ile Prosesler, kurallara uymayı sevmeyen, plan yapmaktan hoşlanmayan, düzensiz, dağınık tiplerdir. Yeniliklere açık, hızlı karar veren, girişimci, sürprizli, keyifli insanlardır. Prosedürler ise kuralcı, düzenli, disiplinlidir.

Proses yaklaşımı neden önemlidir?​

Proses yaklaşımı, kurum ve organizasyonlara kaynaklarını daha verimli kullanmaları için önemli bir fırsattır. Süreç kararlarını, operasyon stratejilerini ve işletmelerin gerekli kaynakları elde etme yeteneğini yönlendirmek için kullanılabilir.

Politika prosedür talimat nedir?​

Politika prosedür talimat nedir?
Talimatlar NE yapılması gerektiğine daha çok odaklanıp çoğunlukla emir kipide olmaları ve uyulması gereken kuralları listeleyen KIRMIZI ışıklardır. Talimatlar bir yapılacaklar ve yapılmayacaklar listesidir. Prosedürler ise yapılanlar, yapılmakta olanlar listesidir.

ISO 9001 kalite Yönetim Sistemi zorunlu prosedürleri nelerdir?​

ISO 9001 kalite Yönetim Sistemi zorunlu prosedürleri nelerdir?
ISO 9001:2015 Zorunlu Prosedürleri Nelerdir?
- Kuruluşun Bağlamı
- Düzeltici ve İyileştirici Faaliyetler.
- Değişim Yönetimi.
- Müşteri İlişkileri.
- İletişim.
- Satın Alma,
- Tedarikçi Denetimi.
- Satış ve Pazarlama,

ISO 9001 belgesi zorunlu mu?​

ISO 9001 Belgesi Almak Zorunlu Mu? Hayır. Zorunlu değildir. Ancak ISO 9001 belgesi alan işletme ve organizasyonlar, genel kalite standartlarını karşıladığını beyan eder.

Proses ne iş yapar?​

Proses ne iş yapar?
Bilgisayar kumandalı hava basınç sistemiyle ürün reaktörlerine sıvı stok tanklarından hammaddeyi transfer etme bilgi ve becerisine sahip kişidir.

Prosedürlerin neden önemli olduğu, prosedür ve talimat arasındaki fark, prosedür insanın ne anlama geldiği, proses yaklaşımının önemi, politika-prosedür-talimat kavramları, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi zorunlu prosedürleri ve ISO 9001 belgesinin zorunlu olup olmadığı gibi konular detaylı bir şekilde ele alınmış. Bu konulara daha detaylı bir şekilde değinelim:

1. **Prosedürlerin Önemi:** Prosedürler, iş faaliyetlerinin standartlaştırılmasını sağlar ve bu da iş süreçlerinin etkin bir şekilde yönetilmesine olanak tanır. Aynı zamanda kaliteyi arttırarak ürün veya hizmetlerde tutarlılık sağlar. Prosedürler ayrıca riskleri belirleyerek olası sorunlara karşı koruyucu tedbirler alınmasını sağlar ve kurumların proaktif bir tutum geliştirmesine katkıda bulunur.

2. **Prosedür ve Talimat Farkı:** Prosedürler genellikle detaylı anlatımlar içerirken, talimatlar daha spesifik ve emir diliyle neyin nasıl yapılacağını belirtir. Talimatlar genellikle küçük departmanlar veya belirli görevler için kullanılırken, prosedürler genellikle kurum genelindeki iş süreçlerini kapsar.

3. **Prosedür İnsan Anlamı:** Genel olarak, prosedür insanlar kurallara uymayı sevmeyen, dağınık ve düzensiz olarak nitelendirilen tiplerdir. Diğer yandan, prosedürler kuralcı, düzenli ve disiplinli nitelikler taşır.

4. **Proses Yaklaşımının Önemi:** Proses yaklaşımı, kurumların kaynaklarını daha verimli kullanmalarını sağlar ve süreç kararlarını yönlendirerek operasyon stratejilerini geliştirmelerine olanak tanır. Bu yaklaşım, kuruluşların hedeflerine ulaşmalarını destekler ve rekabetçi bir avantaj sağlar.

5. **Politika, Prosedür ve Talimat Kavramları:** Politikalar genel kuralları ve hedefleri belirtirken, prosedürler belirli iş süreçlerini yönlendirir ve talimatlar ise uygulanması gereken adımları detaylı şekilde açıklar.

6. **ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Zorunlu Prosedürleri:** ISO 9001:2015 standardına göre zorunlu prosedürler arasında kuruluşun bağlamı, düzeltici ve iyileştirici faaliyetler, değişim yönetimi, müşteri ilişkileri, iletişim, satın alma, tedarikçi denetimi, satış ve pazarlama gibi süreçleri kapsayan konular bulunmaktadır.

7. **ISO 9001 Belgesi Zorunluluğu:** ISO 9001 belgesi almak zorunlu değildir. Ancak bu belgeyi alan işletmeler genel kalite standartlarını karşıladığını beyan eder ve bu da müşteriler ve paydaşlar tarafından olumlu algılanabilir.

Son olarak, proses kavramı hakkında verilen bilgide, bilgisayar kumandalı hava basınç sistemiyle ürün reaktörlerine sıvı stok tanklarından hammadde transferini yapan kişinin niteliklerine işaret edilmektedir. Bu kişi, üretim sürecinde önemli bir rol oynayarak ürün kalitesinin sağlanmasına katkıda bulunabilir.

Geri