AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Prolaktin hormonu yuksekligi kilo aldirir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Prolaktin hormonu yüksekliği kilo aldırır mı?​

Prolaktin yüksekliği kilo aldırır mı? Özellikle prolaktin yüksekliğinin kiloya neden olduğu kanıtlanmamıştır. Ancak regl dönemini geciktirmesi nedeniyle kadın vücudunda ödem ve şişkinlik meydana getirebilmektedir. Uzun süren yüksek prolaktin seviyesi kendinizi kilo almış gibi hissetmenize neden olabilir.
Prolaktin yan etkileri nelerdir?
Ancak kadınlarda gebelik ve lohusalık dönemi dışında yükselen prolaktin değeri; adet düzensizliği, adet kesilmesi, kısırlık, cinsel istekte azalma, meme ucundan süt, şeffaf ya da beyaz akıntı gelmesi, vajinal kuruluğa bağlı olarak gelişen ağrılı cinsel ilişki gibi problemlere yol açar.

Prolaktin değeri kaç olursa tehlikeli?​

Düşük prolaktin değeri genellikle bir sağlık problemi olarak görülmezken hiperprolaktinemi olarak isimlendirilen yüksek prolaktin hormonu seviyeleri altta yatan bir sağlık problemine işaret ediyor olabilir. Prolaktin seviyesinin 30 ng/ml ile 200 ng/ml arasında tespit edilmesi prolaktin yüksekliği olarak isimlendirilir.
Prolaktin hormonu ne yükseltir?
Prolaktin yükselten ilaçlar
Aşırı kortizol salgısı kilo alımı, insülin direnci, kan şekeri ve tansiyon yükselmesi, adet düzensizliği, tüylenme artışına sebep olabilir. Prolaktin hormon fazlalığı da kilo verememenin nedenleri arasındadır.
Prolaktin değerinin yüksek olması ne demek?
Prolaktin Yüksekliği Prolaktin hormonunun yükselmesi sonucunda göğüsten sıkma ya da uyarı olmadan süt gelmektedir. Bu aynı zamanda adet düzensizliğine veya adetin tamamen kesilmesi ile prolaktin hormonunun yükseldiği anlamına gelir. Prolaktin hormonu yüksek olan bazı kadınlarda herhangi bir şikayet görülmeyebilir.

Prolaktin yüksek olması ne demek?​

Prolaktin yüksekliği depresyon yapar mı?
Prolaktin ve Depresyon Prolaktin üreme, stres durumuna adaptasyon, sinir oluşumu ve sinir korunmasında rol alır. Prolaktin yüksekliği depresyona benzer davranışlar ortaya çıkarabilir.

Prolaktin hormonunun yüksek olduğu nasıl anlaşılır?​

Meme ucunun sıkılması ya da kendiliğinden memeden süt gelmesi, memede ağrı ve büyüme, adet düzensizliği, görme problemi, baş ağrısı, cinsel istek azlığı, gebe kalamama gibi belirtiler, vücuttaki prolaktin hormon yüksekliğine işaret edebilir. Tanı, kanda prolaktin seviyesine bakılarak konulabilir.
Prolaktin hormonu yüksekliği nasıl tedavi edilir?
Tıbbi olarak en çok kullanılan haplardan biri de Bromokriptin adındaki haptır. Hipofiz tümörüne bağlı prolaktin hormonu yüksekliği, dopamin agonisti denilen ilaçlarla tedavi edilir ve bu tür ilaçlar beyinde dopamin benzeri etkiler yapar. Kabergolin ve Bromokriptin bu amaçla kullanılan ilaçlar arasındadır.
Sağlıklı erkeklerde PRL değerleri, mililitreye göre 2 ile 18 nanogram aralığında olmalıdır. Sağlıklı kadınlarda PRL değeri, mililitreye göre 2 ile 29 ng/ml aralığında olmalıdır. Hamile kişilerde PRL değerleri daha yüksektir. Bu ortalama değer 10 ile 209 ng/ml aralığındadır.
Prolaktin yüksekliği nasıl belli olur?
 
Geri
Üst