AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Proktoloji hangi hastaliklara bakar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Proktoloji hangi hastalıklara bakar?​

Proktoloji sindirim sisteminin son kısmı olan kalın bağırsaktan başlayıp anal bölgeye kadar olan alandaki hastalıklari inceleyen tıp dalıdır. En kısa tabirle makat bölgesi hastalıkları olarak da tanımlanabilir.

Prof Dr Korhan Taviloğlu hangi hastanede çalışıyor?​

Prof Dr Korhan Taviloğlu hangi hastanede çalışıyor?
istanbul universitesi istanbul tip fakultesinin 1961 dogumlu, acil cerrahi unitesinden sorumlu, genel cerrahi profesoru.

Proktoloji bölümü hangi hastanede var?​

Proktoloji bölümü hangi hastanede var?
Proktoloji Merkezlerimiz Memorial Şişli, Ankara ve Bahçelievler Hastanelerimizde anorektal hastalıklarda üst düzey tanı ve tedavi olanakları sunmaktadır.

Dr Ramazan Tarık Ünsal hangi hastanede?​

Op.Dr.Ramazan Tarık Ünsal -Proktoloji MerkeziGÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN! Randevu: www.proktolojimerkezi.net/randevu-2Whatsup iletişim tel: 0535 320 75 01 İnterne…

Levent Tezcan hangi hastanede?​

Levent Tezcan hangi hastanede?
Op. Dr. Levent Tezcan ANALCERRAHİ bünyesinde çalışıyor.

Makat bölgesi hastalıkları için hangi doktora gidilir?​

Makat bölgesi hastalıkları için hangi doktora gidilir?
Peki makat hastalığı için hangi doktora gidilir? Makat muayenesi, genellikle genel cerrahi doktoru tarafından yapılmaktadır. Makat bölgesi ve bağırsak hastalıkları ile uğraşan hekimlere proktolog veya kolorektal cerrahı adı verilir.

Taviloğlu ailesi nereli?​

Aslen Rize kökenlidir. Ailesi 1940 yılında İstanbul’a göç etmiştir. Ortaöğrenimini Şişli Terakki Lisesi, yüksek öğrenimini İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde tamamladı. Üniversiteye giderken gemicilerden aldığı ufak tefek malları çantaya doldurup satmaya başladı.

Makatta sümüksü akıntı neden olur?​

Makatta sümüksü akıntı neden olur?
Dışkıda Mukus ve Sümüksü Kan Neyin Belirtisi Olabilir? Dışkıda mukus görülmesi bağırsaklarda bakteri, virüs, mantar gibi mikroorganizmaların etkisi ile gerçekleşmiş olabilir. Kabızlık, basur gibi problemler nedeniyle hatta rektum kanseri nedeniyle de dışkıda mukus ortaya çıkabilir.

Proktoloji genel cerrahi mi?​

Proktoloji genel cerrahi mi?
Proktoloji ne demek? Sorusunun en yalın cevabı olarak: Genel cerrahi alanında uzman bir doktor olmakla birlikte, basur, makat çatlağı, kıl dönmesi gibi (makat hastalıklarının) teşhis ve tedavisine odaklanmış, yenilikleri takip eden, geliştiren, uygulayan uzmanlık alanı diyebiliriz.

Op Dr Ramazan Tarık Ünsal nereli?​

1966 yılında Konya’da doğdum.İlk-orta-lise eğitimimi Konya’da tamamladım.1985 yılında GATA Tıp Fakültesine girdim.1992 yılında mezun oldum.1992-1995 yılları arasında Mardin-Nusaybin ve Şırnak-İdil’de Kıta Tabibi olarak görev yaptım.1995 yılında Ankara GATA 2.Cerrahi kliniğinde Genel Cerrahi ihtisasına başladım.1999 …

Flepli ameliyat nedir?​

Flepli ameliyat nedir?
Flep cerrahisi, kendi beslenmesi (kanlanması) olan bir doku parçasının, başka bir bölgeye (örneğin yaraya) nakledilmesidir. Bu kendi damarı olan dokuya flep denir. Flep ile greft birbirine benzer ancak greftin kendi beslenmesi (damarı) yoktur. Greft, konulduğu yerden beslenir ve yeni damarlar gelişir.

Proktolog ne?​

Proktolog ne?
Sorusunun en yalın cevabı olarak: Genel cerrahi alanında uzman bir doktor olmakla birlikte, basur, makat çatlağı, kıl dönmesi gibi (makat hastalıklarının) teşhis ve tedavisine odaklanmış, yenilikleri takip eden, geliştiren, uygulayan uzmanlık alanı diyebiliriz. (1).

Ömer Taviloğlu kimdir?​

1981’de İstanbul’da dünyaya geldi. Koç Lisesi’nden mezun olduktan sonra Johns Hopkins Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi. 2005 yılında Mudo’da aktif olarak çalışmaya başlayan Taviloğlu, kariyerine mağazacılık ve satış odaklı çalışmalarda yer alarak adım attı.

Proktoloji, sindirim sisteminin son kısmı olan kalın bağırsaktan başlayıp anal bölgeye kadar olan alandaki hastalıkları inceleyen bir tıp dalıdır. Genelde "makat bölgesi hastalıkları" olarak da adlandırılır. Bu alanda uzmanlaşmış doktorlar, hem proktologlar hem de kolorektal cerrahlar olarak bilinirler.

Proktoloji bölümü, örneğin Memorial Şişli Hastanesi, Ankara Hastanesi ve Bahçelievler Hastanesi gibi çeşitli sağlık kuruluşlarında bulunmaktadır. Anorektal hastalıklar için üst düzey tanı ve tedavi imkanları sunulmaktadır.

Makat bölgesi hastalıklarıyla ilgili sorunlarınız olduğunda genel cerrahi doktoruna başvurabilirsiniz. Bu tür sorunlarla ilgilenen hekimlere proktolog veya kolorektal cerrah denir.

Makatta sümüksü akıntı, bağırsaklardaki mikroorganizmaların etkisiyle oluşabilir. Mukusun dışkıda görülmesi bazı durumların belirtisi olabilir, kabızlık, basur veya rektum kanseri gibi hastalıklar bu duruma yol açabilir.

Proktologlar genel cerrahi uzmanı olup, makat hastalıklarının teşhisi ve tedavisi konusunda uzmanlaşmış kişilerdir. Flep cerrahisi, bir dokunun kendi beslenme damarları ile birlikte başka bir bölgeye nakledilmesi olarak tanımlanır.

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu ve Op. Dr. Ramazan Tarık Ünsal gibi sağlık profesyonelleri bu alanda çalışmaktadırlar. Ayrıca Taviloğlu ailesi genelde Rize kökenli olup, İstanbul'a göç etmişlerdir. Levent Tezcan ise ANLACERRAHİ bünyesinde çalışmaktadır.

Ömer Taviloğlu ise 1981 yılında İstanbul'da doğmuş, özellikle mağazacılık ve satış odaklı çalışmalarla tanınmış bir isimdir.

Unutmayın ki sağlık sorunlarınız için doğru teşhis ve tedaviyi almak çok önemlidir. Bu nedenle uzman bir doktora başvurmanız ve gerekli kontrolleri yaptırmanız önemlidir.

Geri