Projenin nasil yurutulecegi izlenecegi ve kontrol edilecegini aciklayan belgeye ne ad verilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Projenin nasıl yürütüleceği izleneceği ve kontrol edileceğini açıklayan belgeye ne ad verilir?​

Proje yönetim planı, proje içinde yer alan faaliyetlerin nasıl yürütüleceğini, nasıl izlenip kontrol edileceğini ve nasıl bitirileceğini tanımlayan belgedir.

Proje izleme planı nedir?​

Projelerde izleme ve kontrol süreci planlar ile gerçekleşenlerin performans açısından izlenmesi, değişikliklerin yönetilmesi anlamına gelir. Değişiklik Yönetimi Planını takip edin. Onaylanmış değişiklikler sonrasında eğer gerekiyorsa kapsam temel çizgisini, proje yönetimi planını ve ilgili dokümanları güncelleyin.
Proje Yönetimi kilometre taşı nedir?
Projelerde onay alma, aşama veya aktiviteler arası dur/devam, kabul/red etme gibi noktalarda Kilometre Taşı aktiviteleri kullanılır. İsteğe bağlı olarak, kritik olan belirli aktiviteler MS Project vb. programlarda “0” süreli olmamasına rağmen Kilometre Taşı olarak tanımlanabilir.

Proje yönetimi nasıl olmalı?​

Yani şu aşamaları kusursuz bir şekilde yerine getirmeniz gerekmektedir:
- Gerekli mali kriterleri ve uygun zamanı belirlemek.
- Genel bir plan üzerinden hareket etmek.
- Proje için gereken kaynakları belirlemek ona göre bir yol haritası çıkarmak.
- Ekibi seçerek ona uygun görev dağılımı yapmak.
- Gereken bütçeyi hazırlamak.

Aşağıdakilerden hangisi projenin temel niteliklerinden biri değildir?​

8) “Sürekli tekrarlanan bir iş olması” projenin temel niteliklerinden biri değildir.
Projede mihenk noktası nedir?
Mihenk noktası (Kilometre Taşı): Projede dikkate değer gelişmeyi gösteren olay(lar). Kritik yol: Projenin başlangıcından sonuna kadar giden ve herhangi bir gecikme olduğunda tüm projenin gecikmesine yol açacak faaliyetler serisi. Kritik zaman: Kritik yol üzerindeki faaliyetlerin tamamlanması için gerekli olan süre.

Proje yonetim planinda neler incelenir?​

Proje yönetim planı, plana dahil olan tüm önemli kısımlara bir emir atayarak sürece yapı ekler. Proje yönetim planının (veya PYP) amacı, proje sonucunu, nasıl başarılı bir sonuca ulaşılacağını, projeye kimlerin katılacağını ve projenin nasıl ölçüleceğini ve iletileceğini belirlemektir.

Kilometre taşı oluşturur ne demek?​

Kilometre taşı, mecazen, bir işte ulaşılan, elde edilen önemli bir durum, üzerinde durulması gereken önemli bir nokta anlamında kullanılır.
Proje yöneticisi ne mezunu olmalı?
Project Management Professional PMP sertifikasını almak için lise mezunu adaylarda son 5 yıllık dönemde en az 7500 saatlik proje yönetim deneyimi ve proje yönetim eğitimine katılmış olma şartı aranıyor.

Proje bazlı organizasyonların en temel dezavantajı aşağıdakilerden hangisi olabilir?​

Açıklama: Proje bazlı organizasyonların ana dezavantajı, proje bittiğinde takım dağılır ama geri dönebilecekleri bir fonksiyonel departman (“yuva”) yoktur. Açıklama: Fonksiyonel bir organizasyonda proje yöneticisinin projeye desteği en aşağı düzeydedir ve kaynak atama konusunda çok az yetkisi vardur.

Proje organizasyonu ne demek?​

Proje Yöneticisinin proje başarısı konusunda yetkilendirildiği departmanların kendi teknik uzmanlıklarını sergiledikleri organizasyon yapısıdır. Fonksiyonel Yöneticiler, proje için gerekli olan kaynak atamalarını yaparlar. Farklı departmanlardan kişilerin bir araya gelmesi iletişimi zorunlu kılar.
Projede mihenk noktası ne demek?

Proje organizasyonları nelerdir?​

Proje Organizasyon Yapıları Karşılaştırması

Matris organizasyon ne demek?​

Fonksiyonel bölümler içinde yetki, üst düzey yöneticilerden alt dü zey yöneticilere doğru dikey olarak ve proje bölümleriyle fonksiyonel bölümlerin yönetim düzeyleri arasında da yatay olarak akar. Bu iki yönlü yetki bir matris oluşturur. Bu nedenle bu organizasyon yapı şma, matris organizasyon denilmektedir.
Başlangıç tanımlama süreç grubu nedir?
Başlatma Süreç Grubu: Bir projenin ya da devam eden bir projenin bir aşamasının başlaması için onay alarak bu projeyi ya da aşamayı tanımlamak için gerçekleştirilen tüm süreçler bu gruptadır.

Proje yönetimi içerisinde kontrolden çıkmış PROJELERiN nedenleri nelerdir?​

Genel – Proje Yönetimi Başarısızlık Nedenleri

Proje nedir ve özellikleri nelerdir?​

Proje, bir yenilik getirmek üzere belirli bir yerde, belirli bir zaman ve bütçe çerçevesinde, bir başlama ve bitiş noktasına sahip, hedeflenen belirli amaçlara ulaşılmasını sağlayacak olan faaliyetler topluluğudur.

Geri