AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Proje degerlendirme yontemleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Proje değerlendirme yöntemleri nelerdir?​

1) Net bugünkü değer yöntemi. 2) Fayda – masraf oranı yöntemi. 3) İç karlılık oranı yöntemi. 4) Yıllık eşdeğer masraf oranı yöntemi.

Proje analizleri nelerdir?​

Proje Analizi: Bir projenin bütün maliyet, fayda ve sorunlarının, onunla ilgili çalışmalar başlamadan önce (ve ilerlemeyi belirlemek için düzenli aralıklarla) incelenmesidir.

Teknik etütler nelerdir?​

Teknik etütler nelerdir?
Teknik etüdün kapsamına giren konuların başlıcaları şunlardır:
- ürünün teknik dizaynının belirlenmesi.
- Üretim yöntemi ve teknoloji seçimi; seçimin gerekçesi, elde ediliş biçimi (lisans, satınalma, ortak girişim), alternatif teknolojiler ve maliyetleri.

Yatırım Değerleme Yöntemleri Nelerdir?​

Yatırım Değerleme Yöntemleri Nelerdir?
YATIRIM DEĞERLEME TEKNİKLERİ
- NPV – Net Present Value.
- IRR – Internal Rate of Return.
- Payback Period.
- EBITDA Çarpanı

Bağdaşmaz proje nedir?​

Bağımsız Projeler: Diğer projelerle ilgili alınan kararlardan etkilenmeyecek olan projeler. Birbiriyle Bağdaşmayan Projeler: Birinin kabulü diğerinin kabul edilmemesini gerektiren projeler.

Kesin proje ne demektir?​

değerlendirmelerden sonra son şeklini alarak çizilen ön projenin daha ayrıntılı olarak geliştirilmiş haline kesin proje deniyor. Kesin projede mimari projenin, statik ve tesisat projeleriyle olan uyumu daha teknik düzeyde ele alınıyor. Kesin proje çizimi ölçeği genellikle 1/100 olarak hesaplanıyor.

Proje döngüsü aşamaları nelerdir?​

Proje döngüsü aşamaları nelerdir?
Proje Yönetim Döngüsü Aşamaları Nelerdir?
- Proje fikrinin oluşturulması
- Proje fikrinin hibe programına uygunluğunun değerlendirilmesi.
- Hazırlık.
- Formüle etme (Mantıksal Çerçeve Hazırlama)
- Projenin Yazımı
- Projenin Değerlendirilmesi.
- Sözleşme makamı ile sözleşmenin imzalanması
- Projenin uygulanması

Proje içeriği nasıl olmalı?​

Proje içeriği nasıl olmalı?
Proje Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar Projeler yaratıcı, bilimsel, uygulanabilir, yarar sağlamaya dönük, açık ve anlaşılır olmalıdır. 2. Projelerde, problemin tanımı, amacı, hedefleri ve faaliyetleri arasında anlamlı ilişki kurulmalıdır. 3. Projeler sürdürülebilir olmalıdır.

Yatırım süreci kaç aşamadan oluşur?​

Bunlar; Yatırım Fikrinin Doğması Aşaması , Ön – Etüd , Ekonomik Etüd , Teknik Etüd, Mali Etüd ve Proje Değerlendirme , aşamaları- dır.
 
Proje değerlendirme yöntemleri, projenin faydalarını, maliyetlerini ve getirilerini değerlendirmek için kullanılan araçlardır. Bu yöntemler arasında şunlar yer alır:

1) Net Bugünkü Değer Yöntemi: Projeden elde edilecek nakit akımlarının bugünkü değeri hesaplanarak projenin ekonomik olarak ne kadar değer taşıdığını değerlendiren bir yöntemdir.

2) Fayda-Masraf Oranı Yöntemi: Projenin getirisi ile maliyetlerin oranlanması sonucunda elde edilen bir oran üzerinden proje değerlendirmesi yapmayı sağlayan bir yöntemdir.

3) İç Karlılık Oranı Yöntemi: Projeden elde edilecek nakit akımlarının, projenin maliyetine bölünmesiyle hesaplanan bir oran olan iç karlılık oranı, projenin karlılığını ölçmek için kullanılan bir yöntemdir.

4) Yıllık Eşdeğer Masraf Oranı Yöntemi: Projeden elde edilecek getirilerin, harcanacak maliyetlere bölünmesiyle hesaplanan bir oran üzerinden proje değerlendirmesi yapılmasını sağlayan bir yöntemdir.

Proje değerlendirme yöntemleri, yatırım yapılacak projenin sağlayacağı faydaları ve getirileri detaylı bir şekilde analiz etmeye olanak sağlar. Bu yöntemlerin doğru kullanımı, yatırım kararlarının daha sağlıklı ve bilinçli bir şekilde alınmasına yardımcı olur.
 
Geri
Üst