Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Program gelistirme sureci nasil baslar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Program geliştirme süreci nasıl başlar?​

Program geliştirme süreci çalışma gruplarının oluşturulması ile başlar. Çalışma grupları program tasarısının hazırlanması, uygulanması, değerlendirilmesi ve geliştirilmesi süreçlerinde neleri hangi zamanda gerçekleştireceklerine yönelik bir çalışma planı hazırlarlar.
Program Geliştirme Çalışma Grubunun görevleri nelerdir?
planının hazırlanması ve hedeflerin oluşturulmasına temel teşkil edecek ihtiyaç saptama çalışmalarının yapılmasını kapsamaktadır. Hangi alanlarda program geliştirme çalışmalarının yapılacağına karar vermek hazırlanan programları kabul ya da değiştirmede karar organı olarak görev yapmaktır.

Kubik program ne demek?​

Çok boyutlu bir program olan kübik program disiplinlerin tek başına öğretilmesi yerine, bir disiplini verirken aynı zamanda bireye duyuşsal özelliklerin de verilebileceğini ve bunu yaparken öğrenme öğretme tekniklerinin, öğrenme stillerinin kullanılabileceğini ortaya koyan bir programdır.
Program Geliştirme psikolojik temel nedir?
Psikolojik Temel: Program geliştirme çalışmalarında, psikolojiden (eğitim ve öğrenme psikolojisi) ve öğrenme kuramlarından en çok öğrenme – öğretme süreçlerini anlamada yararlanılır. Bu aşamayla ilgili olarak yöntem ve tekniklerin seçiminde de psikolojiden yararlanılır.

Stenhouse modeli nedir?​

Değerlendirme. Süreç Yaklaşım Modeli (Stenhouse): Öğretmenlerin yaptığı ders planlama sürecinden hareketle hazırlanmıştır ve ilerlemecilik akımından etkilenir. Esnek program niteliğindedir. Önce içerik, daha sonra genel amaçlar belirlenir.
Program geliştirme süreci ilk olarak ne ile başlar?

Program geliştirmenin ilk adımı nedir?​

Program geliştirme çalışmaları, hedeflerin belirlenmesi ile başlar ve tüm süreç hedeflere dayalı olarak gerçekleşir. Hedefler ise ihtiyaçlara göre belirlenmelidir ve bu süreçte kimlerin görev alacağı önceden belirlenmelidir.
Program Geliştirme Çalışma gruplarında kimler görev alabilir?
Program Geliştirme Danışma Grubu Bu amaçla faydalanılabilecek bir grup oluşturulması yararlı olacaktır. Bu grupta eğitim psikoloğu, eğitim sosyoloğu, eğitim felsefecisi, eğitim ekonomisti, eğitim denetçisi, eğitim yöneticisi, eğitim teknoloğu, iletişim uzmanı, halkla ilişkiler uzmanı ve diğer üyeler yer alabilir.

Geri