Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Program Gelistirme neden onemlidir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Program Geliştirme neden önemlidir?​

Eğitim programları için program geliştirme önemlidir. Program geliştirme sayesinde uygulanan programın eksik yönleri ya da zayıf yönleri belirlenmekte ve eğitim programının yeniden düzenlenmesini sağlamaktadır. Program geliştirme aşamalı olarak ilerlemektedir. Her bir aşama diğer aşamayı kapsamaktadır.

Program geliştirmeye neden ihtiyaç duyulur?​

Tarihsel, kültürel ve sosyal kalkınmaya destek vermesi, örf – adet – gelenek ve göreneklerin öğrencilere kazandırılması program geliştirmenin tarihsel temelinin amaçları arasında yer almaktadır. Programın toplumun yapısını yansıtabilme gücüdür. Toplumun beklentilerini ve ihtiyaçlarını karşılayabilmesidir.

Program geliştirmede Niçin sorusu?​

Program geliştirmede Niçin sorusu?
Program geliştirme denince akla ilk olarak bu öğeler gelmektedir. 1) Hedef (Niçin?): Eğitim yoluyla kazandırılabilen, bir bireyde bulunması uygun görülen istendik özelliklerdir. 2) İçerik (Ne?): Hedefler doğrultusunda seçilen olgu, kavram ve ilkelerin sistematik bağlarla birleşerek oluşturdukları bilgi bütünleridir.

Programın en önemli öğesi nedir?​

Programın en önemli öğesi nedir?
Ancak bir programı oluşturan temel öğeler dört tanedir. Bunlar; 1-Kazanım/ amaç/ hedefler 2-İçerik 3-Öğrenme-öğretme süreci 4-Ölçme ve değerlendirme boyutlarıdır.

Program geliştirme nedir kısaca?​

düzenlenen içerik ve uygulamaların , uygun yöntem,teknik,araç ve gereçlerle geliştirilmesine yönelmiş koordineli çabaların tümüdür.

Program eğitim Amaçları nedir?​

Programın Eğitim amacı, programın nasıl bir mezun profili istediğini ortaya koyan (misyonundaki eğitime ilişkin olan) genel bir ifadedir. TÜRKÇE ve İNGİLİZCE olarak hazırlanmalıdır. Programın amacı tercihen tek bir cümle ile ifade edilmelidir.

Program Geliştirme Aşamalari nelerdir?​

Program Geliştirme Aşamalari nelerdir?
Program geliştirme süreci; planlama, taslak oluşturma, ön deneme yapma ve uygulamaya hazır hale getirme aşamalarından oluşur.

Programın temel özellikleri nelerdir?​

Programın temel özellikleri nelerdir?
Programın temel özellikleri:
- Çocuk merkezlidir.
- Esnektir.
- Sarmaldır.
- Eklektiktir.
- Dengelidir.
- Oyun temellidir.
- Keşfederek öğrenme önceliklidir.
- Yaratıcılığın geliştirilmesi ön plandadır.
Öğrenme ve öğretmenin 3 temel ögesi nedir?​
EĞİTİMİN ÜÇ TEMEL ÖĞESİ: ÖĞRENME, ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN Bir yandan öğretmen yetiştirmek, diğer yandan eğitim kademelerinde öğrenci gelişiminin düzeyini güçlü tutmak, motivasyonu artırmak, öğrenmeyi çeşitlendirmek bu sorumluluklara verilebilecek sayısız örnekten sadece birkaçıdır.
Program geliştirme nasıl yapılır?​
Program Geliştirme Süreci
- Programı planlama. Program geliştirme kurullarının oluşturulması
- Programı tasarlama. Hedeflerin belirlenmesi ve kesinleştirilmesi.
- Programı deneme. Pilot okulların seçimi.
- Programı değerlendirme.
- Programı düzeltme.
- Programı ulusal düzeyde uygulama.
- Programa süreklilik kazandırılması

Öğretim programının temel ilkeleri nelerdir?​

Öğretim programının temel ilkeleri nelerdir?
Öğretim Programı’nın Temel İlkeleri.

Program geliştirme konusundaki paylaşımlarınız oldukça bilgilendirici ve detaylı. Program geliştirme, eğitim programlarının etkinliğini artırmak ve eksiklikleri gidermek için hayati öneme sahip bir süreçtir. Program geliştirme sürecinde hedeflerin belirlenmesi, içeriğin düzenlenmesi, öğrenme-öğretme sürecinin planlanması ve ölçme-değerlendirme boyutunun göz önünde bulundurulması gibi aşamalar dikkate alınmalıdır.

Eğitim programlarının tarihsel, kültürel ve sosyal kalkınmaya destek olması, öğrencilere kültürel değerlerin ve geleneklerin kazandırılması da program geliştirmenin önemli amaçları arasında yer almaktadır. Programın toplumun yapısını yansıtabilmesi ve toplumun beklentilerini karşılayabilmesi de program geliştirmenin gerekliliğini vurgulamaktadır.

Program geliştirmede öğelerin belirlenmesi ve programın planlanması esnasında "Niçin?" sorusu oldukça önemlidir. Hedeflerin, içeriğin, öğrenme-öğretme sürecinin ve ölçme-değerlendirme boyutlarının belirlenmesinde "Niçin?" sorusu sorularak programın amacı ve gerekliliği açıkça anlaşılabilir hale gelmektedir.

Ayrıca, programın temel öğeleri olarak hedefler, içerik, öğrenme-öğretme süreci ve ölçme-değerlendirme boyutları belirlenmiştir. Bu temel öğelerin program geliştirme sürecinde dikkate alınması, programın etkili ve amaca uygun bir şekilde tasarlanmasına yardımcı olmaktadır.

Sonuç olarak, eğitim programlarının etkili bir şekilde geliştirilmesi, öğrencilerin potansiyellerini en iyi şekilde ortaya çıkarmalarına ve toplumun ihtiyaçlarına cevap vermelerine olanak tanır. Program geliştirme süreci titizlikle yürütülmeli ve programın temel öğeleri belirlenerek amaçlarına uygun bir şekilde planlanmalıdır.

Geri