Profiterol

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
4 orta uzunluk yumurta
100 gram tereyağı
1 çay kaşığı tozşeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 paket vanilya
1 su bardağı un
Kreması için;
4 su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Çikolata sosu;
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
160 gram bitter sütlü çikolata

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kremayı hazırlayın. Vanilya be kremşanti hariç öbür materyalleri tencereye alıp kaynayıncaya kadar tel çırpıcı ile karıştırın.
Altını kapatıp soğumasını bekleyin.
Soğuyunca vanilya ve kremşantiyi ekleyip mikserle 5 dakika pürüzsüz olana dek çırpın.
Çikolata sos için tereyağ ve çikolata hariç gereçleri tencereye alıp pişirin.
Ocağın altını kapatınca tereyağ ve çikolatayı da ekleyip eriyene kadar karıştırın.Çikolata sosu hazır.
Hamuru için tencereye; tereyağı alıp eritin.
Üzerine su, tuz, şeker ve vanilyayı alarak kaynatın.
Kaynayan suyun içerisine un ekleyerek daima karıştırın.
Toparlanıp hamur halini aldığında yaklaşık 3-5 dakika daha ocakta karıştırın ve hamuru soğumaya bırakın.
Hamur soğuduğunda içerisine tek tek yumurtaları ek edin ve mikserle karıştırın.
Tamamen karışıp yapışkan bir hamur halini aldığında hamur sıkma torbasına doldurun.
Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye istediğiniz boyutta sıkın.
Önceden ısıtılmış 180 derece (alt-üst) fırın ayarında hamurları 40-45 dakika pişirin.
Bu mühlet sonunda fırının kapağını açmadan pişen hamurları yaklaşık 25-30 dakika daha kapalı fırının içerisinde bekletirseniz daha uygun sonuç alırsınız. Hamurlar büsbütün kendini çeker içi kurur.
Soğumuş olan hamurları ortadan ikiye bıçakla kesin.
Alt kesimlere bol krema sıkın kapağını kapatın.
Üzerine çikolata sosu gezdirin. Afiyet olsun
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst