Profiterol

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için :
125 gram tereyağı
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 adet yumurta
Kreması için:
2 buçuk su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 buçuk çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 adet vanilya
Çikolata sosu:
1 paket sıvı krema(200 ml)
160 gram çikolata

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ve tereyağını birlikte kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra üzerine bir su bardağı un ekleyip 3 dakika karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Hamur soğuduktan sonra teker teker 3 yumurta ekleyip her bir yumurta eklememizde çırpıyoruz.
Kreması için;vanilya hariç tüm materyalleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
Çikolata sosu için, kremayı ocakta ısıtıp çikolatayı ekleyip eritiyoruz.
Kaşık yardımıyla yuvarlak hale getirdiğimiz hamurları tepsiye dizip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan profiterol hamurunun içini hazırladığımız kremalarla doldurup üzerine çikolata sosunu döküyoruz.
Afiyet olsun

Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst