Profiterol Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin;
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
1 fiske tuz
250 gram tereyağı
3 adet yumurta
Krema İçin;
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
Yarım paket krem şanti
Vanilya özü
Üzeri İçin;
Çikolata sosu (droetker kullandım)
Çikolata kesimleri
Antep fıstığı
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel çikolata sosumuzu tarife uygun yapalım ve soğumasını sağlayalım.
Daha sonra hamurumuza geçelim. Tereyağ, su, şeker ve tuzu tencereye alalım .
Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve unumuzu ekleyip daima karıştıralım ki topaklanmasın.
Hamur kıvamına gelinceye kadar 2 dk kadar kısık ateşte pişirelim.
Daha sonra öbür bir kaba aktaralım. Bu evrede mikser kullanmamız işimizi kolaylaştıracaktır. Hamur ne soğuk ne sıcak olmalı.
Yumurtalarımızı tek tek yedirecek ekliyoruz. Mikserle çırpmaya devam ederek. Hamur yapış yapış olacak katı olmamalı. Şayet kıvamı katı olursa çekinmeden bir yumurta daha ekleyebilirsiniz.
Hamurumuzu sıkma torbasına alıyoruz. (Sıkma torbanız yok ise kaşıkla yapabilirsiniz. )
Aralıklı biçimde yuvarlak formlar veriyoruz hamur iki katına çıkıyor lütfen dikkat edin. Bu ortada fırınımızı 180° ye ayarlayalım.
Isıttığımız fırında 30-35 dk altın sarısı olana kadar pişirelim. Ve fırınımızı kapatalım bir 10 dk kadar fırında bırakalım ki sönmesinler.
Bu sırada kremamızı yapıyoruz krem şanti ve tereyağ hariç tüm materyalleri tenceremize alıp çırpıcı ile karıştırıyoruz.
Kıvam almaya başladığında ocağın altını kısalım.
Tereyağ ve krem şantiyi ekleyerek karıştıralım altını kapatalım soğuması için diğer kaba aktaralım.
Soğuduktan sonra sıkma torbasına alalım ve profiterol hamurlarımızla buluşturalım. Üzerine çikolata sosumuzu gezdirip servis edelim. Afiyetler olsun
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru İçin;
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
1 fiske tuz
250 gram tereyağı
3 adet yumurta
Krema İçin;
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
Yarım paket krem şanti
Vanilya özü
Üzeri İçin;
Çikolata sosu (droetker kullandım)
Çikolata kesimleri
Antep fıstığı
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel çikolata sosumuzu tarife uygun yapalım ve soğumasını sağlayalım.
Daha sonra hamurumuza geçelim. Tereyağ, su, şeker ve tuzu tencereye alalım .
Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve unumuzu ekleyip daima karıştıralım ki topaklanmasın.
Hamur kıvamına gelinceye kadar 2 dk kadar kısık ateşte pişirelim.
Daha sonra öbür bir kaba aktaralım. Bu evrede mikser kullanmamız işimizi kolaylaştıracaktır. Hamur ne soğuk ne sıcak olmalı.
Yumurtalarımızı tek tek yedirecek ekliyoruz. Mikserle çırpmaya devam ederek. Hamur yapış yapış olacak katı olmamalı. Şayet kıvamı katı olursa çekinmeden bir yumurta daha ekleyebilirsiniz.
Hamurumuzu sıkma torbasına alıyoruz. (Sıkma torbanız yok ise kaşıkla yapabilirsiniz. )
Aralıklı biçimde yuvarlak formlar veriyoruz hamur iki katına çıkıyor lütfen dikkat edin. Bu ortada fırınımızı 180° ye ayarlayalım.
Isıttığımız fırında 30-35 dk altın sarısı olana kadar pişirelim. Ve fırınımızı kapatalım bir 10 dk kadar fırında bırakalım ki sönmesinler.
Bu sırada kremamızı yapıyoruz krem şanti ve tereyağ hariç tüm materyalleri tenceremize alıp çırpıcı ile karıştırıyoruz.
Kıvam almaya başladığında ocağın altını kısalım.
Tereyağ ve krem şantiyi ekleyerek karıştıralım altını kapatalım soğuması için diğer kaba aktaralım.
Soğuduktan sonra sıkma torbasına alalım ve profiterol hamurlarımızla buluşturalım. Üzerine çikolata sosumuzu gezdirip servis edelim. Afiyetler olsun
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı