Profiterol

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
125 gram margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 yumurta
İç kreması;
2,5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
3 kaşık un
1 yumurta
1 paket vanilin
Üzeri için;
Çikolata sosu

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye yağı ve suyu alıyoruz ve erimesini bekliyoruz.
Eridikten sonra unu ekliyoruz biraz kavurup tüpten alıyoruz. Sonra üç yumurtayı sıra sıra kırıyoruz ve karıştırıyoruz.
Daha sonra yağlı kağıdın üstüne ceviz büyüklüğünde kaşık yardımı ile koyuyoruz ve 180 derece fırında 15 dk pişiriyoruz.
Daha sonra hazırladığımız muhallebiyi ortalarına koyuyoruz kesip koyabilirsiniz servis tabaklarına alıp çikolata sosu ile servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst