Profiterol

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
125 gram tereyağı
1 su bardağı su
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Kreması için;
500 ml süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Sos için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı saralle

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için yağ ve su ocağa alınır .
Yağ eriyince un eklenir karıştırılır.
1-2 dk böyle pişirilip ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
Soğuyan hamura birer birer yumurtalar eklenir, birini iyice hamura yedirmeden diğer yumurta konmaz.
Hepsini tek tek hamura karıştırıp tatlı kaşığı ile hamur tepsiye dizilir.
190°de 1 saat pişirilir ,içleri iyice kuruması lazım.
Krema malzemeleri tencereye alınır, kaynayıncaya kadar karıştırılır .
Kaynayınca vanilya eklenir soğumaya bırakılır.
Çikolata sosuda aynı şekilde tencereye alınan malzemeler kaynayana kadar karıştırılır.Soğumaya bırakılır.
Bütün malzeme soğuyunca hamurların içi bıçakla açılarak sıkma torbasındaki krema içlerine sıkılır, tabaklara dizilir .
En son üzerine çikolata sosu gezdirilir afiyet olsun
Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst