Profiterol

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Profiterol Tanımı İçin Gereçler

Hamur için;
1, 5 su bardağı su
100 gram tereyağı
1 su bardağı un
5 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
İç kreması ;
2, 5 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 adet yumurta sarısı
Üzerine ;
8 yemek kaşığı süt
6 yemek kaşığı şeker
1 paket kakao (küçük paket olanlar)
2 yemek kaşığı tereyağı (sosu isteğe nazaran fazlalaştırabilirsiniz)

Profiterol Tanımı Yapılışı

Hamur için evvel suyu kaynatalım.
İçine tereyağı koyalım ve eriyince un, şeker, tuz ekleyerek kaynatalım.
Hamur kıvam olunca ocaktan alalım ve 5-10 dakika bekledikten sonra yumurtaları tek tek kırıp güzelce çırpalım(birer birer kırıp çırpılacak o karşısınca başka yumurta kırılacak o şekilde)
Buz dolabında 1 saat hamuru bekletelim.
Muhallebisini de bütün malzemeyi karıştırıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım.
Hamur dinlenince yağlı kağıt serili tepsiye 1 er tatlı kaşığı dökelim ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Sosunu da süt, şeker ,kakao ve tereyağını kaynayıp göz göz olana kadar pişirelim (sık sık karıştıralım tabanı çabuk tutuyor)
İsteğe bağlı hazır paket soslardan da kullanabilirsiniz.
Pişince içlerine muhallebi koyup sos dökelim. Afiyet olsun
 
Geri
Üst