Profiterol

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Profiterol Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gram margarin
3 adet yumurta
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı dolusu un
1, 5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri için;
1 paket hazır çikolata sosu
(Sosun art kısmında nasıl hazırlandığı yazıyor sos için 2, 5 su bardağı süt kullandım)

Profiterol Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Margarini ve bir bardak suyu kaynatalım.
Yağ eridikten sonra 1 su bardağı un ekleyip 2-3 dakika gereçleri birbirine yedirerek pişirelim.
Oluşan cıvık hamur 2-3 dakika kadar karıştırılarak piştikten sonra ocağı kapatarak 10 dakika soğumasını bekleyelim.
Akabinde 3 adet yumurtayı teker teker kırıp yedirerek karıştıralım yapışkan kıvamda olan hamuru kaşık yada sıkma torbasıyla yuvarlak formlar halinde tepsiye koyalım .
Her bir hamurun ortasında en az 2 cm boşluk olmalı.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
Kremanın hazırlanışı; Vanilya dışındaki bütün materyalleri tencereye alıp pişirelim.
Kremamız piştikten sonra üzerine vanilyayı ekleyelim ve yeterlice karıştıralım.
Profiterolümüzün pişen hamurunu ikiye bölerek hazırladığımız kremayı sıkma torbası ile dolduralım (tatlı kaşığı ile çok daha uygun sonuç aldım kızlar ).
Tüm profiterolleri doldurduktan sonra farklı bir kapta çikolata sosunu pişirelim her ikiside birinci sıcağını attıktan sonra sosu sunumunuza nazaran üzerine döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
 
Geri
Üst