AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Profiterol

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Profiterol Tanımı İçin Gereçler

Hamuru İçin
125 gram margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tutam tuz
3 adet yumurta
Kreması İçin
2,5 su bardağı süt
3,5 yemek kaşığı un
1.5 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Üzeri İçin
Hazır çikolata sosu

Profiterol Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamur yapılır. Su ve yağ tencerede kaynatılır. Tuz atılır. Un atılarak hamur kıvamına gelene kadar karıştırılır.
Karıştırılınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra yumurtalar teker teker hamura yedirilir. Yağlı kağıda bir kasık yardımıyla ceviz büyüklüğünde koyulur. 200 derece fırında 40 dakika pişirilir.
Kreması için de vanilya harici bütün gereçler ocağa alınıp kıvam alana kadar karıştırılır. Ocaktan alınır vanilya eklenir.
Hamur pişince ortasına soğuyan krema sıkılır. En son sos dökülür. Afiyet olsun .
 
Geri
Üst