- Konu Yazar
- #1
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı yahut margarin
5 adet yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 paket vanilya
İç kreması için malzemeler
1 paket süt
2 yemek kaşığı nișasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
200 ml krema
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Üzeri için
Hazır çikolata sosu
Ceviz içi yahut fındık, çam fıstığı vs.
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tencereye 1 su bardağı suyu ekliyoruz.
Ardından tereyağını ekleyip kaynatalım.
Ardından vanilyayı unu ekleyip karıştırarak pişirelim.
5-6 dk sonra ocaktan alalım. Soğuması için soğuyan hamurun içine beş yumurtayı teker teker karıștırarak ekleyelim.
Daha sonra harcı ister sıkma torbasına koyup yahut kaşıkla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizelim
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 40-45 dakika denetimli bir biçimde pişirelim.
Küçük bir tencereye iç materyalleri ekleyip yoğunlaşana kadar pişirelim ve ocaktan alalım çabucak içine tereyağını ekleyip karıştıralım soğuyunca kremayı ekleyip mikserle çırpalım.
Soğuyan profiterolleri kesip içine birer tatlı kaşığı krema koyup kapatalım. Gereçler bitene kadar en son üzerine çikolata sosu yapıp gezdirelim.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı yahut margarin
5 adet yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 paket vanilya
İç kreması için malzemeler
1 paket süt
2 yemek kaşığı nișasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
200 ml krema
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Üzeri için
Hazır çikolata sosu
Ceviz içi yahut fındık, çam fıstığı vs.
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tencereye 1 su bardağı suyu ekliyoruz.
Ardından tereyağını ekleyip kaynatalım.
Ardından vanilyayı unu ekleyip karıştırarak pişirelim.
5-6 dk sonra ocaktan alalım. Soğuması için soğuyan hamurun içine beş yumurtayı teker teker karıștırarak ekleyelim.
Daha sonra harcı ister sıkma torbasına koyup yahut kaşıkla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizelim
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 40-45 dakika denetimli bir biçimde pişirelim.
Küçük bir tencereye iç materyalleri ekleyip yoğunlaşana kadar pişirelim ve ocaktan alalım çabucak içine tereyağını ekleyip karıştıralım soğuyunca kremayı ekleyip mikserle çırpalım.
Soğuyan profiterolleri kesip içine birer tatlı kaşığı krema koyup kapatalım. Gereçler bitene kadar en son üzerine çikolata sosu yapıp gezdirelim.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı