Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Profiterol

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Profiterol Tanımı İçin Gereçler
200 gram tereyağı
5 adet yumurta
1 su bardağı su
2 adet kesme şeker
1 fiske tuz
1 paket vanilya şekeri
Un yaklaşık 1, 5 ila 2 su bardağı
Muhallebisi için
3 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
100 grm tereyağ
Not yumurtanın bir adedinin sarı muhallebiliye katılacak
Çikolata sosu için
Bir paket hazır çikolata sosu (Üzerindeki tarife nazaran hazırlanmalı)

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak tencereye tereyağı alıyoruz erittikten sonra suyu ek edip kaynamaya bırakıyoruz kaynadıktan sonra bir fiske tuz ve iki kesme şekeri ve vanilya şekerini ilave edip karıştırıyoruz ve yavaş yavaş unu ek ederek çok katı olmamasına dikkat ederek unu bir 5 dakika pişiriyoruz ve soğumaya alıyoruz.
Muhallebi hazırlama etabına geçiyoruz sütü tencereye koyup üzerine un nişasta şekeri ilave edip güzelce çırpıyoruz ve bir adet yumurta sarısını da ek ederek uygunca karıştırıyoruz altını kısık ateşte muhallebi kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz göz göz olunca altını kapatıp tereyağı ve vanilya şekerini ilave edip karıştırıyoruz ve soğumaya alıyoruz.
Bu ortada çikolata sosunda hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Ilık olan hamura tek tek yumurtaları ek ederek mikserle çırpıyoruz ve hamurumuz hazır olduktan sonra tatlı kaşığının yarısı ile hamurdan modüller alıp pişirme tepsisine alıyoruz ve 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
Hamurlar piştikten sonra çok çabuk soğur soğuk olan muhallebiyi sıkma torbasına koyarak içine sıkalım ve üzerine çikolata sosu gezdirip isteğe nazaran çekilmiş fındık yada antep fıstığı ile servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst