- Konu Yazar
- #1
Profiterol Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
125 gram margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Kreması için;
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
3.5 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
80 gram beyaz çikolata
50 gram margarin
Çikolata sosu;
1 paket çikolata
100 gram krema
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için;Suyu bir tencereye alalım.
Kaynamaya başlayınca içine margarini, tuzu, şekeri ekleyip eritelim.
Eriyince içine unu atıp süratlice karıştıralım. Karıştırdıkça kıvam alacaktır.
Kıvam alınca kapatalım.Soğuma noktasına getirelim.
Soğuyunca içine yumurtaları tek tek kırıp yeterlice yedirelim.
Değerli olan yumurtanın hamur içinde pişmemesi ve yeterlice karışması.
Tatlı kaşığı yardımıyla biçim verip evvelce ısıtılmış 180 fırında 40 dakika kapağı açmadan pişirelim. Pişince kapağını kapatıp ağzını açıp fırında soğumaya bırakalım.
İç kreması için, bir kapta nişasta, şeker, yumurta sarısını süt ile biraz açalım.
Sos tenceremize sütü ekleyip karışımı yavaş yavaş katalım.
Kaynama noktasına gelince göz göz olup kapatalım.
İçine beyaz çikolatayı ve margarini atıp soğutalım.
Pişen hamurumuzu ikiye ayırıp içine soğuyan kremamızı koyalım.
Üzerine kremayı hafif ısıtıp çikolatayı atıp sos yapalım. Ve dökelim. Afiyet olsun şimdiden .
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
125 gram margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Kreması için;
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
3.5 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
80 gram beyaz çikolata
50 gram margarin
Çikolata sosu;
1 paket çikolata
100 gram krema
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için;Suyu bir tencereye alalım.
Kaynamaya başlayınca içine margarini, tuzu, şekeri ekleyip eritelim.
Eriyince içine unu atıp süratlice karıştıralım. Karıştırdıkça kıvam alacaktır.
Kıvam alınca kapatalım.Soğuma noktasına getirelim.
Soğuyunca içine yumurtaları tek tek kırıp yeterlice yedirelim.
Değerli olan yumurtanın hamur içinde pişmemesi ve yeterlice karışması.
Tatlı kaşığı yardımıyla biçim verip evvelce ısıtılmış 180 fırında 40 dakika kapağı açmadan pişirelim. Pişince kapağını kapatıp ağzını açıp fırında soğumaya bırakalım.
İç kreması için, bir kapta nişasta, şeker, yumurta sarısını süt ile biraz açalım.
Sos tenceremize sütü ekleyip karışımı yavaş yavaş katalım.
Kaynama noktasına gelince göz göz olup kapatalım.
İçine beyaz çikolatayı ve margarini atıp soğutalım.
Pişen hamurumuzu ikiye ayırıp içine soğuyan kremamızı koyalım.
Üzerine kremayı hafif ısıtıp çikolatayı atıp sos yapalım. Ve dökelim. Afiyet olsun şimdiden .
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı