AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Profiterol

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Profiterol Tanımı İçin Materyaller
250 gram margarin (yarım paket)
1 su bardağı su
3 adet yumurta (yumurtalar orta boy)
1 su bardağı un
Kreması için ;
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
1 pk vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
Üzerinin çikolata sosusunu hazır soslardan kullandım

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Margarini ve yağı bir küçük tencereye bırakıp ocağa alıyoruz.
Yağ eriyince 1 bardak onu ekleyip süratlice karıştırıyoruz(yağın büsbütün erimesi kâfi suyun kaynamasına gerek yok).
Çırpma kabına alıp soğumaya bırakıyoruz güzelce soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekliyoruz.
Her eklediğimiz yumurtayı güzelce karışana kadar çırpıyoruz.
Sıkma torbasına alıp minik minik topçuklar biçiminde aralıklı formda sıkıyoruz.
180 derece fırına veriyoruz.
Fırının kapağını hiç açmadan üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Benim fırınımda yaklaşık 40 dk pişiyor. Fırınınıza nazaran değişiklik gösterebilir.
Profiteroller pişerken kremasını hazırlıyoruz 2 bardak sütü, unu ,şekeri ve nişastayı bir tencereye alıyoruz ,iyice karıştırıp ocağa alıyoruz yeterlice yoğunlaşana kadar pişiriyoruz .
Ocaktan alıp vanilyayı ekleyip düzgünce çırpıyoruz.
Pişen profiterollerin ortasını keserek kaşıkla yada sıkma torbanızın ince ucuyla içine kremayı sıkıyorsunuz.
Üzerine hazır çikolata sosumuzu pişiriyoruz ve ılıyana kadar bekliyoruz ılık sosu profiterollerin üzerine döküp servis yapıyoruz. .
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst